“Predsednik odlaže odluku”

Urednik Politike Dragan Bujošević kaže da predsednik čeka poslednji trenutak da saopšti odluku o datumu predsedničkih izbora, da bi skratio prostor za kampanju.

Info

Izvor: B92

Ponedeljak, 02.04.2012.

00:40

Default images

Prema njegovom mišljenju, ta odluka će najverovatnije ići u pravcu raspisivanja predsedničkih izbora za 6. maj, jer ukoliko demokrate na parlamentarnim izborima osvoje vlast, Tadić bi mogao mnogo da izgubi ukoliko na mestu predsednika ostane do kraja mandata.

U utorak ili sredu bismo mogli da saznamo da li ćemo 6. maja glasati samo na parlamentarnim i lokalnim izborima ili ćemo možda zaokruživati i koga bismo želeli za predsednika Srbije. Naime, predsednik Boris Tadić će u naredna dva dana saopštiti da li će podneti ostavku ili će na toj funkciji ostati do kraja svog mandata. Inače, zakonski rok za raspisivanje predsedničkih izbora, ukoliko bi se oni održali 6 maja, je 6. april.

“On rizikuje, pošto će ići u drugi kruga sa Nikolićem, gubi zato što tada ljudi mogu da kažu, dobro ako je već pobedio, i ako će vladu da pravi DS sa svojim partnerima, da mi glasamo za Nikolića, da on bude kontrola ove vlasti. To je opasnost, ko će da istera birače”, kaže Bujošević.

Bujošević kaže da bi Tadić na izborima 6. maja imao više šanse. U prilog bi mu išlo to što bi mu, prema istraživanju javnog mnjenja, u ovom trenutku najveći broj građana poklonio svoje poverenje, kao i to što bi u svojoj predsedničkoj kamapanji mogao da govori o tome da je Srbija za vreme njegovog mandata napravila veliki korak ka Evropskoj uniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: