Pajtić: Ponovo dobar rezultat

Predsednik Vlade Vojvodine Bojan Pajtić, koji je nosilac liste "Izbor za bolju Vojvodinu", rekao je da na izborima očekuje ponavljanje dobrih rezultata.

Info

Izvor: B92

Petak, 30.03.2012.

10:41

Default images

Pajtić je istakao da vladu nisu pratile nikakve afere, da se kroz programe zapošljavanja zaposlilo više od 69.000 ljudi i da je došlo više od 230 stranih kompanija koje su investirale više od šest milijardi evra.

On je rekao da je, kada je izabrana pokrajinska vlada na čijem je čelu, u Vojvodini bilo oko 300.000 nezaposlenih, a da se nakon pet godina taj broj smanjio na 200.000.

Gostujući na TV Pink Pajtić je rekao da je najponosniji na Urgentni centar Vojvodine koji je u evropskom vrhu u pogledu načina rada, opremljenosti i efikasnosti, da je širom Vojvodine izgrađeno 12 mostova, da će se u narednom periodu graditi i Žeželjev most, a da je rekonstruisana i kompletna putna mreža i izgrađeno oko 2.115 kilometara puteva.

Omogućeno je da u svakom naseljenom mestu u Vojvodini ima kanalizaciona ili vodovodna mreža i obezbeđeno u 39 lokalnih samouprava da se kroz prostorne planove stvore uslovi za industrijsku zonu, rekao je Pajtić i najavio da je plan u narednom periodu da svaka opština u Vojvodini dobije industrijsku zonu i priliku da se razvija.

Dodao je i da su poljoprivrednici dobili subvencije i sada ostvaruju veće prihode, da su pokrenuti programi za navodnjavanje. On je najavio da je jedna velika kompanija zainteresovana za angažovanje 10.000 inženjera u narednih nekoliko godina.

Pajtić je najavio da će danas biti otvoren prečistač kanalizacije u opštini Ada, gde je pokrajina finansirala sekundarnu mrežu, a EU je finansirala prečistač.

Na pitanje o zahtevu nekih nevladinih organizacija da Vojvodina bude republika u saveznoj državi, Pajtić je rekao da " apsolutno nismo za to da Vojvodina bude republika".

Komentarišući nedavno paljenje vojvođanske zastave on je rekao da "kada se raspišu izbori, strasti plamte na sve strane" i preduzimaju se različite ekstremne akcije kao što je paljenje zastava".

"Građanima Vojvodine, kao i građanima cele Srbije, najvažnije da žive u miru, da mogu da rade, da mogu da žive od svog rada, da imaju radno mesto", rekao je Pajtić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: