SNS diže kredit za kampanju

Predsednik SNS Tomislav Nikolić tvrdi da će svojim stanom garantovati za kredit, koji će stranka uzeti za finansiranje kampanje.

Info

Izvor: Beta

Sreda, 21.03.2012.

09:19

Default images

On je, nakon obilaska fabrike "Sto posto", odgovarajući na pitanja novinara objasnio da političke stranke mogu da se zadužuju kod banaka i drugih finansijskih organizacija za finansiranje kampanja.

"Mi iznosimo svoj biznis plan i po tom planu skromno kažemo - zadužujemo se za 80 poslaničkih mesta", rekao je Nikolić.

On je objasnio da se za taj broj poslanika u budžetu tačno zna koliko je to novca i dodao da će na osnovu toga, posle izbora dobiti novac i vratiti kredit.

Potom, dodao je Nikolić, finansiraćemo se prvi put na mesečnom nivou po broju poslanika iz budžeta i taj novac ulagaćemo u rate kojima vraćamo kredit.

On je naveo da se SNS zalaže za potpunu depolitizaciju i departizaciju, novi zakon o javnim nabavkama i potpunu reformu poreskog sistema, pri čemu je istakao da se naprednjaci zalažu da se PDV naplaćuje isključivo po realizaciji, odnosno kada se naplati račun.

Nikolić je naveo i da će pozvati banke "koje su se nekorektno ponele u krizi i koje otimaju građanima imovinu za kredite koje ne mogu da vrate", da početna cena na licitaciji, kada prodaju imovinu, bude ona koju su prihvatili kao vrednost kada su odobravali kredit.

Naprednjaci će, dodao je Nikolić, pozvati banke obustave oduzimanje stanova građanima koji nemaju od čega da vrate kredite.

SNS spaja Istok i Zapad u Srbiji

Lider SNS je ranije danas izjavio da želi da u Srbiji spoji Istok i Zapad.

"Hoću da se o nas otimaju, hoću da koristimo i programe, i investicije, i mogućnosti da ovde otvaramo pogone iz kojih će strani investitori registrovani u Srbiju izvoziti u Rusiju bez carine", rekao je Nikolić.

Srbiji, prema njegovim rečima, treba i Zapad, kao moderno uređena zajednica država.

"Iskreno bih voleo da naša deca i unuci živi u državi koja je uređena kao sto su uređene zemlje Zapadne Evrope", rekao je Nikolić na televiziji Pink.

Nikolić je obećao da bi vlada njegove stranke biti mala i efikasna, da ne bi stvarala nove obaveze građanima, već prihode, ne zadužujući se.

"Mislim da Demokratska stranka ima razloga da razmišlja o tome da će biti jaka opoziciona stranka", ukazao je Nikolić, dodaviši da SNS mora da na izborima pobedi DS sa razlikom od 10 odsto.

Parlamentarni, pokrajinski i lokalni izbori u Srbiji zakazani su za 6. maj.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

92 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: