Formula vlade 8 SNS, 5 SPS, 2 URS

Formula za sastav buduće vlade koju će činiti SNS, SPS i URS glasi 8+5+2. SNS-u ide i mesto predsednika Skupštine Srbije, piše Press.

Izvor: Press

Utorak, 03.07.2012.

07:20

Default images

"Još nismo definitivno odlučili ko će biti ministri iz SNS-a", naveli su izvori Pressa iz SNS-a i dodali da je jedino izvesno da će Nikola Selaković biti ministar pravde. Aleksandar Vučić još nije odlučio hoće li biti u vladi.

Pored Ivice Dačića, koji će biti premijer i ministar policije, iz SPS-a u vladu će ući i Slavica Đukić Dejanović kao ministarka zdravlja i socijalne politike, dok će Žarko Obradović i dalje voditi Ministarstvo prosvete i nauke, a moguće je da će mu biti pripojen resor sporta.

Milutin Mrkonjić će najverovatnije ostati ministar infrastrukture, a peti član vlade iz koalicije SPS-PUPS-JS biće Jovan Krkobabić, koji ostaje na vicepremijerskoj poziciji.

URS-u će pripasti dva resora, a u novi vladu će Mlađan Dinkić i Verica Kalanović.

Buduća vlade Srbije imaće gotovo izvesno 15 resora, a prema procenama Aleksandra Vučića i Ivice Dačića, najverovatnije će biti formirana u periodu od 15. do 24. jula.

Press takođe piše i da će novi predsednik Skupštine Srbije biti iz Srpske napredne stranke, i to, najverovatnije potpredsednik stranke Nebojša Stefanović, o čemu je ranije pisao i list "Danas".

Taj list piše i da se izbor Stefanovića na čelnu funkciju srpskog parlamenta očekuje do kraja nedelje.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

97 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

20 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: