"Mladić bio pošten vojnik, heroj"

Istina o Srebrenici još uvek nije istražena, ali general Ratko Mladić je jedna tragična figura koji je bio dobar srpski vojnik, rekla je Jorgovanka Tabaković.

Izvor: B92

Nedelja, 15.04.2012.

21:32

Default images

Ona je dodala da on jeste bio pošten srpski vojnik, samim tim i heroj. "Kada budu utvrdili i dokazali da je zločinac, pa me neko uveri, ja ću možda promeniti svoje mišljenje", dodala Tabakovićeva, potpredsednica SNS-a.

"Za mene Ratko Mladić i Zoran Đinđić nisu isto, Zoran Đinđić je lider koji je otvorio put modernoj, evropskoj, demokratskoj Srbiji i nikad neću dozvoliti da se on uporedi sa onima koji su optuženi, videćemo da li će se to dokazati na Hagu. Stvari nisu iste, i za nas mi imamo veoma jasne stvaove i građani znaju da uprkos teškoćama mi ćemo voditi ovu zemlju na jedan stabilna i predvidljiv način", rekao je Božidar Đelić, član predsedništva DS-a.

Jorgovanka Tabaković je rekla da SNS i Tomislav Nikolić nisu izdali Šešelja i upitala kako da Tomislav Nikolić može da izda nekoga ko ga je izbacio is stranke i dodala:

"Ogledalo služi da se osoba pogleda i jedino mogu da izdam svoja ubeđenja."

Božidar Đelić je rekao da iz Evopre zovu ljudi da pitaju da li je moguće da će lider opozicije osporiti sve što je postignuto u dijalogu sa Prištinom.

"Ako hoćemo u EU, moramo da nastavimo implementaciju. SNS je već uzdramao kredibiletet naše zemlje. Ali budućnost naše zemlje i dece ne možemo da damo u tako nesigurne ruke. Zbog njihove nacinalne prošlosti će se pratiti šta rade. Nije isto šta kazu u Kosovskoj Mitrovici i Berlinu. Mi ne znamo šta će sutra reći Tomislav Nikolić. Veoma je bitno da imamo ljude koji su pravi državnici koji ne menjaju mišljenje. Na Tadiće je vršen pritisak, on je izašao i svima to rekao. Nije slučajno što je dobio prestižnu nagradu Saveta Evrope, mislim da imamo jednog državnika sa jedne strane, i sa druge nestabilnu ličnost, koji čak i strajkuju glađu. Tadic ima snagu da se državnički ponese u svakom trenutku", rekao je Đelić.

Tabakovićeva je rekla da izjava Nikolića nije prenesena u celosti pa da ga zato nisu dobro razumeli.

"Rekao je da neće poštovati ništa što je štetno po Srbiju i protivno ustavu."

Na molbu da prokomentariše sliku na kojoj potpredsednik SNS Aleksandar Vučić drži tablu sa nazivom ulice sa imenom Ratka Mladića, Tabaković je izbegla direktan odgovor, ali je zatražila od Đelića da odgovori da li je platio porez na dobit na akcije koje je dobio od Kredi Agrikol banke kao član menadžmenta.

Tabaković je optužila Đelića da je trgovao informacijama koje imao o ceni spoljnog duga Srbije prema Londonskom klubu poverilaca i za sebe pribavio protivpravnu imovinsku korist.

Đelić je odgovorio da te tvrdnje Tabakovićeve nisu tačne i najavio da će za iznete optužbe zatražiti objašnjenje i njenu odgovornost pred sudom.

On je na iznete tvrdnje Tabakovićeve odgovorio kontraoptužbom da je ona kao menadžer u Telekomu Srbija dobila besplatno stan u vlasništvo.
Tabaković je na to rekla da ona već 12 godina živi u tom stanu sa troje dece, ali da taj stan nije otkupila u svoje vlasništvo.

Božidar Đelić rekao je da oštro osuđuje napad na sina Aleksandar Vučića, koji je pretučen posle fudbalske utakmice između Partizana i Crvene Zvezde.

On je rekao da je vrlo transparento sve što je vlada potpisala.

"Kad je bila Angela Merkel video sam lično kako je Tadić branio svaki milimetar naše zemlje. Prave patriote moraju da budu jake, a ne da štrajkuju. Imamo dva kandidata, velika, Tadić koji se dokazao, koji brani interese Srba, a sa druge strane imamo Tomu koji je suštinski promenio svoje stavove, bio je protiv EU, sada govori da se treba nastaviti put ka EU. Politika je ozbiljna stvar, građani moraju da donesu bitnu odluku ko može da vodi državu u godinama koje dolaze“, rekao je Đelić.

"SNS nudi Dačiću mesto premijera"

Trenutno nisam kandidat SNS-a za premijera, kaže Jorgovanka Tabaković. SNS nudi premijersku poziciju Ivici Dačiću, rekao je Božidar Đelić.

Moderno je biti kandidat za premijera i predsednika, mada se samo predsednik bira neposredno. Mene ne bi promenilo ni to zvanje, jer sam neko ko ima suštinu-vrednoću, rad, iskrenost i želju da dopinesem stranci. Svesna sam da samo kao tim možemo nešto da postignemo", rekla je Jorgovanka Tabakovic, funkcionerka SNS-a.

Ona je dodala da ko Tomislav Nikolić kaže da je program SNS-a osnov za formiranje vlade, onda možda bide kandidat, ali da za sada to nije.

Na pitanje Božidaru Đeliću da li je on kandidat za premijera, on kaže da DS prvo treba da pobedi na izborima pa tek kada ima mandat, Tadić će predložiti kandidata za premijera.

"Mi smo jedini koji imamo nekoliko kandidata, koji imaju i iskustvo. Tadić je rekao ako dobijemo mandat, predložiće premijera, tj. doći će iz redova DS-a. U ovom momentu ima prečih problema, od licitiranje kandidata. Ja sam bio u šetiri vlade i za razliku od Tomislava Nikolića, koji je govorio samo da izgubim još ove izbore pa idem iz politike, ja sam rekao da dajem ostavku ako ne dobijemo kandidaturu i to sam uradio", rekao je Đelić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

340 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: