Jovanović: Vučića napravili Tadićeva glupost i Tomini kompleksi

Čedomir Jovanović u intervjuu za novi Nedeljnik govori o svojoj ulozi na političkoj sceni od devedesetih, šta nam se u međuvremenu desilo, pa sve do današnjih optužbi da podržava režim Aleksandra Vučića.

Info

Izvor: Nenad Èalukoviæ, "Nedeljnik"

Četvrtak, 28.09.2017.

12:40

Jovanović: Vučića napravili Tadićeva glupost i Tomini kompleksi
Foto: Nedeljnik

Na opaske pre svega opozicione javnosti da ne zna da li je Čedomir Jovanović danas vlast ili opozicija, lider LDP-a odgovara da naravno svi znaju gde je, tamo gde je uvek bio.

"Oni su mene smestili u Vučićevu zadnjicu. Misle da me tako žigošu", rekao je Jovanović i naglasio i da Aleksandar Vučić i Boris Tadić znaju na kojoj je poziciji.

"Zna i Vučić gde sam ja. Posebno dok izgovara rečenice koje sam toliko puta rekao pre njega. Zna i Tadić gde sam ja, dok se davi u svojoj jalovosti i inferiornosti", naveo je Jovanović.

On je konstatovao da ti koji ga optužuju da podržava ovu vlast, zapravo ne znaju gde je Vučić.

"Nisam ja pravio Vučića. Napravili su ga Tadićeva glupost i Tomini kompleksi. SNS je napravila Vučićeva inteligencija da iskoristi nesposobnost svih drugih", ocenio je lider LDP-a.

Jovanović je govorio i o najavljenom dijalogu o Kosovu.

"Kad Vučić kaže: 'Hajde da razgovaramo o Kosovu', mi odgovorimo: a) nećemo da preuzimamo odgovornost za nešto za šta je on kriv; b) postoji važnije pitanje od Kosova, na primer, sloboda medija", ispričao je lider Liberalno demokratske partije.

"A ne pada nam na pamet da razmislimo šta se to Vučiću desilo pa je odjednom odlučio - da on koji pet godina vodi monolog sada pozove sve na razgovor. I šta je njemu sve to potrebno? Da nije možda zbog toga da bi učvrstio svoju vlast u trenutku kada ima više nego Nemci kad su okupirali Srbiju 1941? To nije pitanje politike."

Jovanović je pričao i o strankama.

"Danas se u strankama okupljaju samo dve vrste ljudi. One su poslednja šansa društvenog taloga da se popne na hijerarhijskoj lestvici. I drugi je egzistencijalni, ako hoćeš da opstaneš, da dodeš do izražaja, ti si uslovljen strankom. I to ne bilo kojom -- i u jednom i u drugom slučaju samo onom koja je na vlasti. To me uverava da mi više nemamo stranke. One su postale kompenzacija za državu koju nemamo."

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

11 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: