Dopremljena hrana za enklave

Info

Izvor: B92

Sreda, 23.11.2011.

23:25

Default images

Zahvaljujući akciji Fonda B92, započetoj u februaru, hrane će biti dovoljno za narednih šest meseci. Nova količina hrane i namirnica u vrednosti oko četiri i po miliona dinara prikupljena je zahvaljujući Viktorija grupi, kompanijii Farmakom i preduzeću Zlatiborac i biće ih dovoljno za narednih šest meseci. "Uspeli smo da animiramo ponovo velike kompanije, Viktorija grupu koja je donirala brašno, ulje i so u vrednosti od 26.000 evra, Koncern Farmakom koji je pomogao sa oko 6.000evra, Fond B92 je iz svojih sredstava donirao oko 12.000 evra za kupovinu pasulja i Zlatiborac sa donacijom oko 3.000 evra. Prikupljena sredstva garantuju rad narodnih kuhinja u narednih šest meseci. Stvorili smo uslove da se ljudi koji vode narodne kuhinje pripreme za narednu godinu“, rekao je predsednik Upravnog odbora Fonda B92 Veran Matić.

Tokom trajanja akcije Hrana za enklave, Fond B92 i donatori obezbedili su brašno, testeninu, ulje, mlečne proizvode i druge životne namirnice. Akcija je okupila veliki broj donatora, među kojima su Viktorija grupa, Koncern Farmakom, Mlekara Šabac, Privredna komora Beograd, Polimark i ostali. Ukupna količina donirane hrane i prikupljenih sredstava u ovoj akciji se procenjuje na oko pola miliona evra tržišne vrednosti. U akciji Hrana za enklave se otišlo korak dalje od matične akcije Hrana za sve, usredsređujući se na ciljnu grupu stanovništva koje u kosovskim enklavama živi u teškim uslovima, izopšteno i iz kosovskog i srpskog političkog sistema.

Direktor Fonda b92 Veran Matić dodaje da je Akcija Hrana za enklave otišla korak dalje od matične akcije Hrana za sve, fokusirajući se na ciljnu grupu stanovništva koje u kosovskim enklavama živi u teškim uslovima izopštena iz kosovskog i srpskog političkog sistema. Predstavnici Fonda B92 posetili su i porodilište u Gračanici, kojem je doniran Inkubator u akciji Bitka za bebe. Inkubator je kupljen sredstvima koje je obezbedilo Javno preduzeće Površinski kopovi Kosovo-Obilić. Podsetimo da godišnje u porodilištu u Gračanici na svet dođe oko pet stotina beba, što je iznad proseka i u centralnoj Srbiji, ako su uzme u obzir broj stanovnika koji žive na centralnom Kosovu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: