Naslovna strana


Click Here!


Komentari čitalaca

[pošaljite komentar]

 

Tekst obiluje nizom lazi. Primer: negde je spomenuto da bugarska stranka VMRO vidi Makedoniju u evropskoj buducnosti. To uopste nije tacno, a to znam jer zivim trenutno u Sofiji, poznajem mnogo makedonaca, poznajem takodje i one koji pripadaju gore pomenutoj politickoj organizaciji. Oni svojim clanovima i sire dele mape velike Bugarske koja ne ukljucuje samo Makedoniju vec i delove sadasnje istocne Srbije. Clanovi ove partije inace zastupaju takve stavove.

Takodje je spomenut Popov koji toboze izjavljuje da makedonci imaju pravo na svoje misljenje iako uce na bugarskim univerzitetima bugarsku verziju istorije. I to nije tacno. Moj cimer(makedonac) je inace bio pozvan na razgovor sa tim istim Popovom jer je negde u drustvo otvereno govorio protiv ljudi koji su placeni od strane bugarske drzave( ! n.p Popov) da makedonce ubedjuju da su bugari. Inace ja mislim da objektivno gledam na stvari jer sam Srbin pa mi ovaj konflikt i nije narocito interesantan, u zadnje vreme cak i dosadan. Ipak morao sam da ostavim komentar jer sam bio revoltiran kad sam procitao ovaj tekst koji obiluje neistinama.

Po ovoj izjavi se vidi da iako Bugarska ulazi u EU 2007.(sto mi je inace drago) sloboda informisanja i prava nacionalnih manjina(makedonaca) nisu na odgovarajucem nivou. Inace prava nacionalnih manjina spadaju u kriterijume iz Kopenhagena za EU. Veoma sam ponosam na B92 kao medijsku kucu, koja cini da mi imamo slobodnije medije od drzava koje ce pre nas uci u EU.

.............................................. 

[pošaljite komentar]

 

 

© 1995 - 2018 , B92