Naslovna strana


Click Here!


Komentari čitalaca

[pošaljite komentar]

 

Sve sto dolazi iz "Fonda za humanitarno pravo" je profesionalno, odgovorno i strucno obradjeno. Nazalost vecina medija u Srbiji nije dorasla vremenu u kome zivimo, od kriminalaca se prave heroji, a ratni zlocinci se predstavljaju kao zrtve.Ponovo se raspiruje prica na temu "Mi i oni (medjunarodna zajednica) koje treba promeniti da bi nas nebeske razumeli. Divim se Natasi Kandic koja je stvorila organizaciju koja ima ugled u svetu gde se taj ugled stice iskljucivo na osnovu kriterijuma vrednosti, i cestitam je sto je u uglednom "Time" magazinu stavljena na listu Heroes of the world sto nisam primetila da su nasi mediji zabelezili.

S postovanjem,
Mirjana, 26.2.2003.

................................................

Dvojica autora mora da znaju da je Doktrina Presedana (precedent-a) jedna od kljuchnih u Anglosaksonskom (od Magna Carte naovamo), kao i Internacionalnom Pravu. Time se u mnogome obezbedjuje uniformnost i efikasnost primene statuta.

Lepo ste formulisali shta stoji iza optuzbe za zlochin prema komandnoj odgovornosti (koja je usput recheno kao incidentna izvuchena iz prashine samo za Srbe) - komandujuci ne mora ni da bude direktno vezan sa izvrshavanjem ratnog zlochina, dovoljno je da je znao da se tako neshto deshavalo i nije nishta uchinio da se zlochin sprechi.

Sad objasnite svima - kakav je to sud koji sudi jedino Srbima po komandnoj odgovornosti, dok recimo Tudjman, Izet, Thaci i Co. su imuni, nisu odgovorni za zlochine za koje su njima podredjeni vec nadjeni krivim (zlochine za koje su svi oni morali znati, a nisu ni mrdnuli prstom fda ih spreche)? To jedno, drugo - shta se desilo sa famoznom Doktrinom precedana, koja takodje vazi samo za Srbe u Hagu?

S. Lonchar, 26.2.2003.

................................................

Ovaj zakon je mnogo dobar. Trebalo bi ga primeniti i na politicare na znacajnim funkcijama kada necinjenjem ili neobavestenoscu izazivaju stetu po narod i drzavu. Trebalo bi im suditi kao da su saizvrsioci u otudjivanju narodne imovine iz niskih pobuda. Posebno bih preporucio Kostunici da angazuje savetnike koji prate dnevnu stampu da bi bio u toku sa zbivanjima kad konacno pocne da se primenjuje logican i pravedan princip o odgovornosti koja prati funkciju zajedno sa privilegijama.

Nikola Jevtic, 25.12.2003.

................................................

 

[pošaljite komentar]


© 1995 - 2018 , B92