Esports B92.net

Na jugu Rusije je osvanuo logo World of Tanks

Na jugu Rusije, blizu mesta Krasnodar u polju je osvanuo veliki logo World of Tanks. Spekulisalo se da je ovo delo vanzemaljaca, ali se ipak ispostavilo da je ovo delo lokalnog zemljoradnika Jurija Belika koji igra World of Tanks već šest godina pod nadimkom ___Shift___.

Klanrur, Miloš Đurović Izvor:
Podeli
Foto: Wotexpress
Foto: Wotexpress

Kada je saznao da 12. avgusta igra puni sedam godina, seo je u svoj „tenk“ sa namerom da napravil veliki poklon za ljude iz Wargaminga i sve igrače World of Tanks.

Juri „___Shift___” Belik  i njegov tenk Foto: Wotexpress
Juri „___Shift___” Belik i njegov tenk Foto: Wotexpress

Stariji sin ga je naučio da igra World of Tanks i od tada on i njegovi sinovi igraju u vodu zajedno. Yuri ima oko 44.000 odigranih partija, uglavnom vozi Sovjetske tenkove a preferira da igra srednje i teške tenkove. U poslednje vreme igru igra samo sa mlađim sinom zato što je stariji upisao Suvorov vojnu akademiju. Yuri predpostavlja da ga je igra inspirisala i motivisala da položi prijemi ispit i izabere taj poziv za sebe.

„World of Tanks je specijalna igra“, izjavio je Juri. „Inspiriše te da uradiš nešto veliko. Kao naprimer da izmeriš, obeležis i zaoreš veliko polje. Nadam se da se svima sviđa moj poklon.“

Prati B92 na Viberu

WoT

WoT – Patch 9.20 dobio datum izlaska

Test server u svojoj trećoj fazi testiranja a update 9.20 je dobio svoj oficijalan datum izlaska. Patch, kao i uvek, prvo izlazi na ruski server 29. avgusta, a tek onda na evropski i američki server 30. avgusta, a na azijski server tek 5. avgusta.

WoT ponedeljak 21.08. 09:10 Komentara: 4

WoT – Primo Victoria heavy metal tenk!

Novi Švedski Tier VIII tenk Primo Victoria koji je baziran na Strv 81 i rađen u saradnji sa švedskim power metal bendom Sabatonom. Tenk dolazi sa specijalnim Sabaton skinom i posadom koja se sastoji od Joakim Brodéna i trenutnih članova benda. Posada dolazi sa veštinom Band of brothers, što je u suštini isto što i Brother in arms samo sa drugim nazivom i ikonicom (poznati metalski rogovi umesto pesnice).

WoT četvrtak 17.08. 11:38 Komentara: 4

WoT – Priče iz Kubinke: SU/ISU-152 „Зверобой“

Sovjeti videvši kako protivnik koristi StuG III samohodne topove početkom 1943. godine razvijaju vozilo bazirano na haubici kalibra 152mm koje je trebalo da služi za uništavanje utvrđenih položaja. Međutim sasvim slučajno ovaj top postaje vrlo efikasan u uništavanju protivničkih tenkova, toliko čak da vozila iz ove serije kod posada dobijaju nadimak „Зверобой“ – ubica zveri, misleći se pre svega na Tigrove, Pantere i Slonove (Elephant) u redovima Vermahta.

WoT utorak 15.08. 07:15 Komentara: 27

WoT – European Championship 2017 Finale

Bliži nam se Gamescom 2017 i sa njim završnica evropskog World of Tanks kupa. Evropsko prvenstvo u World of Tanks-u je namenjeno neprofesionalnim igračima koji žele da predstavljaju svoju zemlju na internacionalnom nivou. Format igranja je 3 vs 3, maksimalni dozvoljeni Tier je VIII i partije traju do sedam minuta. Tokom takmičenja se igraju dva različita moda Encounter i Attack/Defense, dok se u finalu igra isključivo Attack/Defense.

WoT četvrtak 10.08. 08:51 Komentara: 2

WoT – Priče iz Kubinke: sovjetski lovci na tenkove

U prethodna dva prikaza smo se bavili vozilima koja su nastala kao direktan odgovor na savezničke tenkove koji su u jednom momentu bili prejaki za nemačke Panzere. Međutim kako je onda došlo do toga da su i Sovjeti tokom Drugog svetskog rata krenuli u razvoj samohodnih topova od kojih će neki biti korišćeni direktno u ulozi lovaca na tenkove?

WoT četvrtak 3.08. 09:20 Komentara: 3

WoT – stižu Poljaci!

Sledeća grana tenkova u World of Tanks već znamo da će biti Poljska a danas se u premium shopu kao što je to i običaj pojavio njihov prvi premium tenk – zarobljeni nemački Panther nazvan Pudel, odnosno pudlica.

WoT sreda 2.08. 10:16 Komentara: 16

WoT – Osvojite japanskog Tigra!

Juče smo najavili specijal za iskustvo koji će biti aktuelan u avgustu ali je greška bila spekulacija da će se dobijati tier III tenk, on će izgleda ipak biti nagrada samo za WG rođendan, u ovom specijalu ćete moći da osvojite Tier VI premium Teški tenk No. VI, odnosno japanski Tigar. Međutim uslovi nisu baš tako lagani.

WoT utorak 1.08. 07:46 Komentara: 8

WoT – najava specijala za avgust

U avgustu mesecu će top of the tree vozilo biti švedski lovac Strv 103B, postojaće specijali za iskustvo u kojima će moći da se dobije najverovatnije Tier III sovjetski T-29 tenk kao i mnoštvo drugih specijala a pre svega je zanimljiv onaj povodom Gamescom sajma.

WoT ponedeljak 31.07. 11:49 Komentara: 7

WoT – Priče iz Kubinke: JagdTiger

Celokupan razvoj lovaca na tenkove u Nemačkoj vodi ka sve bolje oklopljenom, ka sve većem i ka sve više naoružanom vozilu da bi početkom 1945. godine u upotrebu ušao JagdTiger. Ovo vozilo je do današnjeg dana najveće oklopno vozilo koje je doživelo serijsku proizvodnju i svakako najveće oklopno vozilo u operativnoj upotrebi tokom Drugog svetskog rata. Zanimljivo je da će ono takođe označiti i početak nestanka lovaca na tenkove sa bojišta.

WoT utorak 25.07. 16:04 Komentara: 14

WoT – Priče iz Kubinke: Lovci na tenkove, Nemačka

Kao što smo već najavili u prvom tekstu vezanom za istoriju tenkovskog ratovanja iz Moskve počinjemo sa serijalom tekstova koji će se baviti različitim aspektima tenkova kroz prizmu onoga šta sve možete videti u Kubinka tenkovskom muzeju kod Moskve. Prva tema za koju smo se odlučili jeste grana tenkova koja je nastala, doživela svoj zenit tokom Drugog svetskog rata a onda vrlo brzo i nestala sa bojišta – lovci na tenkove i to kroz prizmu nacije koja ih je praktično i stvorila, Nemačke.

WoT petak 21.07. 10:59 Komentara: 8

WoT – video predstavljanje WZ-111 model 5A

Patch 9.19.1 je doneo samo jedno potpuno novo vozilo – kineski Tier X teški tenk WZ-111 model 5A koji je zapravo dosta sličan dosadašnjem najjačem “kinezu” 113, ali ima nešto bolji oklop, nešto slabiju pokretljivost kao i top koji pravi više štete u samo jednom pucnju.

WoT utorak 18.07. 09:11 Komentara: 1

WoT – video predstavljanje T-34-85M

Misije za letnji maraton su izuzetno lake i možete bez problema osvojiti T-34-85M premium tenk na njima a mi smo odlučili da napravimo jedno video predstavljanje tog vozila kako bi videli šta vas čeka kao nagrada.

WoT četvrtak 13.07. 10:52 Komentara: 9
strana 1 od 8 idi na stranu