WoT – video predstavljanje WZ-111 model 5A

Patch 9.19.1 je doneo samo jedno potpuno novo vozilo – kineski Tier X teški tenk WZ-111 model 5A koji je zapravo dosta sličan dosadašnjem najjačem “kinezu” 113, ali ima nešto bolji oklop, nešto slabiju pokretljivost kao i top koji pravi više štete u samo jednom pucnju.

Izvor: Klanrur.rs, Miloš Hetleroviæ

Utorak, 18.07.2017.

09:11

WoT – video predstavljanje WZ-111 model 5A
Foto: Wargaming

Mora se priznati da je kineska grana teških tenkova nakon IS-2 na Tier 7 poprilično proizvoljno napravljena s obzirom da se bazira isključivo na projektima koji su postojali u vojsci ali nisu čak ni stigli do faza funkcionalnog prototipa. Posle Drugog svetskog rata Kinezi su krenuli u razvoj svog teškog tenka baziranog na iskustvima IS i IS-3 tenkova i jedan od glavnih koncepata (koji nije bio baš potpuna kopija) je bio model WZ-111 koji se u igri nalazi kao Tier VIII premium tenk. Postojali su i predlozi za jače naoružanje ovog modela pa tako imamo i WZ-111 1-4 na Tier IX i sada WZ-111 model 5A na Tier X. U stvarnosti je napravljena samo jedna šasija bez kupole WZ-111 tenkova a ceo program je napušten sredinom 1960ih godina u korist glavnih borbenih tenkova koji su proizašli iz srednjih tenkova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: