WoT – stigao je patch 9.18

Jedna od najvećih promena u World of tanks u poslednjih dve godine je od jutros live na EU serveru. Patch 9.18 donosi promenu artiljerije i novu mehaniku, lake tenkove do Tier X, promene u matchmakeru i mnoge druge novine.

Izvor: Klanrur.rs, Miloš Hetleroviæ

Četvrtak, 27.04.2017.

09:45

WoT – stigao je patch 9.18
Tier X laki tenkovi Foto: Wargaming

Svakako najveća promena se tiče uloge artiljerije na bojnom polju – više nećemo viđati toliko one-shot pogodaka jer je šteta koju artiljerija pravi značajno smanjena dok su povećane vrednosti za brzinu paljbe i nišanjenja. Najbitnije je da je uvedena nova “stun” mehanika koja vam omogućava da protivnika ošamutite na neki vremenski period, odnosno da mu onesposobite posadu. Ovo se ipak leči medical kitovima koji su sada kao i repair kitovi postali višekratni i regenerišu se posle 90 sekundi. Osim toga dodat je i marker koji označava gde vaša artiljerija gađa kako biste mogli da izbegnete prijateljsku paljbu.

Druga velika promena su laki tenkovi koji su sada prošireni do Tier X, već smo pričali o izmenama u sovjetskim, francuskim i kineskim granama a uskoro ćemo se detaljnije pozabaviti i Nemcima i Amerikancima. Bitno je da sada laki tenkovi imaju samo +/- 2 tiera matchmaking što bi trebalo da olakša njihovo igranje. Wargaming je inače bio nešto darežljiviji nego inače pa tako recimo ako ste u patchu 9.17.1 imali AMX 13 90 francuski Tier VIII laki tenk sada je on automatski prebačen na Tier IX i pretrenirana je posada dok ste u garaži “za džabe” dobili o B-C 12t, sadašnji Tier VIII laki tenk, doduše sa posadom istreniranom samo na 50% i bez istraženih modula ako ih treba istraživati.

Promena u matchmaking sistemu je takođe jako velika gde će se sada voditi računa o mnogo više stvari, između ostalog i da se pravilno rotiraju mape, tj da ne igrate jednu te istu mapu više puta za redom. Drugo matchmaker će pokušati da pravi idealne kombinacije gde su tačno određeni broj tenkova iz svakog tiera pri čemu vodi računa i o tome da ako ste recimo poslednje dve partije bili najniži tier u timu sledećih nekoliko ćete biti top tier. Broj artiljerija je takođe ograničen na 3 pri čemu nećete moći da pravite vod sa artiljerijom. Takođe zbog različitih zloupotreba sada su vodovi ograničeni isključivo na vozila istog tiera pri čemu dobijate bonuse na XP ako igrate u vodu – od 1% ako igrate Tier IV pa sve do 30% za pobedu odnosno 15% za poraz ako igrate Tier X.

Na sve to s obzirom da je server bio isključen tokom cele noći Wargaming je odlučio da svim igračima koji su imali aktivan premium nalog da po jedan dan premiuma kao kompenzaciju.

Kako vam se čine ove promene?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: