WoT – The Grand Finals turnir

The Grand Finals turnir predstavlja vrhunac World of Tanks takmičarske eSports sezone. Kao takav izuzetno je važno razumeti njegov format zarad lakšeg praćenja omiljenih timova pa smo se odlučili za ovaj tekst u kojem možete pročitati sve što vas zanima o samoj formi ’Velikog Finala’.

Izvor: Klanrur.rs, Dimitrije Stankov

Ponedeljak, 23.01.2017.

10:31

WoT – The Grand Finals turnir
Foto: Wargaming

Takmičarska World of Tanks godina sastoji se iz 2 polusezone (nešto slično kao u fudbalu). Trenurno smo u početnim nedeljama druge (2016/2017) polusezone. Cilj oba dela je sakupljanje što većeg broja bodova u nadi za kvalifikacijom na završni, The Grand Finals turnir. Razlog podele takmičarske godine na dva celine je mogućnost direktnog plasiranja na ’Veliko Finale’ putem dva manja turnira (zamislite kupove u fudbalu).
Foto: Wargaming
  • Nakon završetka prvog dela sezone (sezona 1 kako je zvanično zovu) prva dva tima iz svakog regiona kvalifikuju se za Sezonsko Finale. Poslednji, osmi tim, pada direktno u Srebrnu Diviziju (Silver Series) dok tim iznad njih odlazi u Kvalifikacioni turnir.
  • Svi timovi izmedju 2. i 7. mesta igraju međusobne eliminacione mečeve u nadi za nekim od prva dva mesta koja im donose Sezonsko Finale gde će se susresti sa 2 tima iz njigove regije koja su se već plasirala posle prvog preseka (na kraju Sezone 1). Od ova četiri tima, prva 2 prolaze dalje u Challenger Rumble.
Foto: Wargaming
  • U Challenger Rumble turniru učestvuju po 2 tima iz 3 regije koja su prošla Sezonsko Finale. Bitno je reći da u Challenger Rumble ne idu prva 2 tima iz regije koja je osvojila prošlogodišnje ’Veliko Finale’.
  • Zatim prva 2 tima Challenger Rumble-a idu u okršaj sa 2 tima iz regije koja je osvojila The Grand Finals turnir prošle sezone. Od ova četiri tima samo prvi ide direktno u ’Veliko Finale’.
Foto: Wargaming
  • Obe polusezone nose određen broj bodova, s’ tim da drugi deo iste ima nešto veće vrednovanje i nagrađuje većim brojem poena. Ovaj sistem postoji zarad plasiranja timova koji su najbolji pri kraju sezone kada se bliži finale, time garantujući trenutno najbolje od najboljih. Na preseku sezone 2 najviše plasirane ekipe prolaze na Grand Finals turnir koji će se ove godine održati najverovatnije u Moskvi.


Sve mečeve druge polusezone možete pratiti od četvrtka do nedelje na zvaničnom Wargaming Twitch kanalu.

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: