WoT – Povratak Sandbox Servera

Prvo testiranje World of Tanks Sandbox servera odigralo se pre nešto više od 6 meseci. Od tada pa sve do danas nije se mnogo govorilo o istom a igračima se činilo da sve promene testirane tada nikada neće ugledati svetlost live verzije igre.

Izvor: Klanrur.rs, Dimitrije Stankov

Četvrtak, 19.01.2017.

16:56

WoT – Povratak Sandbox Servera
Foto: Wargaming

Međutim, pre nekog vremena otvoren je novi krug prijava za testiranje potencijalnih alteracija gameplay-a na novom Sandbox serveru. Ovo testiranje će najverovatnije biti podeljeno u 2 faze. Prva počinje 19. januara i uključuje manje ali i neke značajnije promene u rukovanju topova.

Kako se navodi na zvaničnom World of Tanks portalu, u prvoj fazi teži se smanjenju alfa štete najmarginalnijih tenkova kao što su JagdPz. E100, britanski TD FV 215b (183) kao i njegov sunarodnik FV 4005. Cilj ove promene je uklanjanje gameplay-a koji liči na artiljerijski. Ono što je iznenađujuće je da DPM ovih tenkova neće biti promenjen, što znači da ovi ’1-shot’ kraljevi gube sve što im je išlo u korist a to je sposobnost da lako neutrališu pojedinačne pretnje.

Pored ove promene akcenat će biti stavljen i na sveopšte balansiranje overpowered i underpowered topova. Primera radi kalibar 120mm će na Sandbox serveru dobiti isti alfa damage kao i topovi kalibra 122mm. Doduše kako ne bi došlo do poremećaja u DPM-u svih tenkova opremljenih kalibrom 120mm njihova brzina punjenja biće smanjena.

Važno je istaći i promenu u gubitku penetracije za AP i APCR municuju. Ova pojava već postoji i u trenutnoj verziji igre ali će sada biti još izraženija. Pad probojnosti će sada počinjati već na 50. metru dok je trenutno to tek na 100. metru. Pored ovoga i stepen pada penetracije će biti izraženiji.

Biće manjih promena i na mehanici raspoređivanja granata u okviru nišana. Ovi bi trebalo da rezultuje manjem broju pogodaka ’najvrljavijih’ topova (disperzije na 100m od 0,4+).

Sve ovo, uz još neke promene u balansu ’cevki’ određenih mašina ima za cillj poboljšanje igrivosti teških tenkova. Kako se ističe trenutno najoklopljenije mašine nemaju puno uticaja na ishod bitaka. Imperativ je da oni postanu prisutniji u samom meču, umesto da se skrivaju u pozadini sa TD-ovima kao što je, manje ili više slučaj sada. Ostvariti veću efektivnost oklopa sigurno je jedna od stavki koju moraju rešiti i sve ovo je svakako korak ka tome, međutim bez velikih promena na probojnosti ’zlatne’ municije ishod ove faze Sandbox servera je velika nepoznanica.

Druga faza Sandbox servera će svu pažnju fokusirati na rebalansiranje artiljerije ali se za sada još uvek ne zna kada bi ona mogla da počne niti koliko će trajati.

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: