CS:GO – Večeras počinje IEM Oakland, ko osvaja titulu?

Tek što se završio fantastičan Epicenter u Rusiji, počinje novi LAN turnir. Večeras od 20 časova na progamu je Intel Extreme Masters u Oaklandu, koji je okupio najjače svetske timove.

Izvor: Bogdan Ðuriæ KlanRUR

Utorak, 14.11.2017.

14:25

CS:GO – Večeras počinje IEM Oakland, ko osvaja titulu?

Na turniru učestvuje 12 ekipa raspoređenih u dve grupe po šest timova koji će se boriti za nagradu od 300 000 dolara. U grupi će se igrati po round-robin sistemu, što znači da će sve ekipe odigrati međusobne mečeve. Pobeda u grupi donosi dva boda, dok poraz donosi jedan bod. Nakon pet odigranih mečeva, lideri grupa idu direktno u polufinale, dok će 2. i 3. ekipa u grupi ići u četvrtfinale. Grupna faza turnira se igraju u Burbanku, pa se timovi sele u Oakland. Branilac titule je NiP, ali teško da će Šveđani ponoviti uspeh od prošle godine.

Grupa A

Timovi: SK, Astralis, Cloud9, NiP, EnVyUs, TheMongolZ
Najveći favorit grupe A je svakako brazilski SK Gaming. Ekipa je počela lošije na Epicenter turniru, ali su u plej-ofu podigli formu i u sjajnom finalu pobedili Virtus.pro. Za FalleN-ovu ekipu će ponovo igrati boltz koji je imao sjajno izdanje u Rusiji. Prva pretnja SK timu je danski Astralis koji je u Rusiji završio na 4. mestu, dok su na ESL u Njujorku bili peti. Interesantno da će u prvom meču trener zonic menjati dev1ce koji ima zdravstvenih problema. Zvezdani momci prvi meč igraju danas od 20 časova protiv NiP, pa će biti interesantno gledati zonica u ulozi igrača. Uvek nezgodni Cloud9 može da bude trn u oku najjačim svetskim ekipama, pa ne sumnjamo da će tako biti i ovoga puta.

EnVyUs tim je u solidnoj formi, zauzeo je drugo mesto na Minoru i obezbedio Main kvalifikacije. Francuzi se preko kvalifikacija izborili učešće na ovom turniru, ali sigurno da se neće zadovoljiti samo time. NiP se plasirao na LAN završnicu ESL Pro Lige, a ovaj turnir biće sjajna uvertira pred odlazak u Dansku. Cilj Šveđana je da se domognu plej-ofa, jer je teško verovati u prvo mesto pored Astralisa i SK Gaminga. Najveća nepoznanica turnira je ekipa TheMongolZ koja je izborila mesto kroz kvalifikacije jugoistočne azije, pobedivši Chiefs i MVP PK.

Grupa B

Timovi: FaZe, G2, Liquid, Gambit, Renegades, OpTic
Favorit grupe B, i glavni favorit za osvajanje titula je ekipa FaZe. Evropska mašinerija je nakon dolaska GuardiaN-a i olofa bila skoro nezaustavljiva, ali se dogodio kiks na Epicenter turniru. Tada ih je savladao Virtus.pro i izbacio još u grupi. Međutim, ovi momci igraju stvarno odličan kaunter, rain je u sjajnoj formi, a ništa lošije nisu ni ostale zvezde tima predvođeni karriganom. Najveći otpor ekipi FaZe može da pruži G2, koji je u Rusiji bio treći, a pre toga su osvojili DreamHack u Malmeu. Ispali su sa ESL Pro Lige, a pitanje je koliko Francuzi mogu da se suprotstave stabilnoj, organizovanoj igri koju gaji karriganov tim. Shoxov tim će se verovatno zadovoljiti i drugim mestom, te će u eventualnom plej-ofu tražiti svoju šansu. Tu je i Liquid koji je odigrao dosta LAN turnira u poslednje vreme, a osvojili su i NA Minor. Pre toga, na ESL Njujorku su bili drugi, a na nedavno završenom IBP Mastersu su stali u četvrtfinalu.

Gambit je u poslednje vreme malo posustao, na Epicenter su prošli neslavno izgubivši od Virtus.pro i FaZe, a osim toga nisu ni bili učesnici većih LAN turnira u poslednje vreme. Ipak, kazahstanska ekipa sigurno ima svoje šanse da se domogne plej-ofa, a izuzev FaZe, mogu bez problema da pariraju svim ekipama grupe. Renegades je verovatno sa najmanjim šansama u ovoj grupi, iako su timovi prilično izjednačeni. Ekipa koju trenira kassad je na turnir dospela umesto Immortalsa koji je zamenjen usled velikih promena u sastavu ekipe. OpTic Gaming je završio kao lider grupe ESL Pro Lige, ali njima je sigurno bilo bitnije da se domognu Major Main kvalifikacija, u čemu nisu uspeli jer ih je savladao EnVyUs. Zeleni zid za sada ne prikazuju igru koju može, ako pogledamo njihova imena u rosteru, a možda će upravo eksplodirati na ovom turniru. Kao i Gambit, i oni bez problema mogu da pariraju svim ekipama i definitivno vide svoje šanse za plej-of.

Prvi mečevi igraju se večeras od 20 časova, kada igraju NiP – Astralis i EnVyUs – SK. Sve mečeve možete pratiti putem ESL Twitch kanala. Mečevi se potom nastavljaju do duboko u noć, a ovako izgleda raspored za današnji dan:
Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: