Imamo novog LoL šampiona sveta - Samsung savladao SKT 3:0!

U južnokorejskom finalu svetskog LoL prvenstva i reprizi prošlogodišnjeg Worlds finala Samsung je ispisao istoriju pobedivši trostrukog svetskog šampiona, SK Telecom T1, rezultatom 3-0.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Subota, 04.11.2017.

11:06

Imamo novog LoL šampiona sveta - Samsung savladao SKT 3:0!

Po četvrti put za redom u finalu LoL svetkog prvenstva sastale su se dve ekipe iz Južne Koreje. SKT i pored loših partija ipak važio za favorita u finalu protiv svog rivala iz domovine, Samsunga, ali nam je Samsung dokazao da legende ipak mogu pasti. Prvi gejm bio je prosto rečeno, stomp od strane Samsunga. Čak 21 minut čekali smo da dođe do prvog killa u gejmu, ali je Samsung tada već imao Barona i 4 zmaja u svojim rukama, kao i 6 turreta, pa je bez iti jednog pravog teamfight-a Samsung odneo pobedu u prvom gejmu. Drugi gejm bio je totalno repriza prve partije. Ovoga puta SKT je krenuo bolje uzevši dva killa koja su otišla u ruke Fakera. Još jednom je vision kontrola kao i borba oko neutralnih objejtiva išla u potpunosti na stranu Samsunga. Još jednom je prvog Barona uzeo Samsung, otvarao bazu SKT-a turret po turret i bez većeg pruženog otpora završili gejm za vođstvo od 2-0 protiv trostrukog svetskog šampiona sveta. Treći gejm u potpunosti je bio na strani SKT-a. Četiri elemental zmaja imali su u svom džepu, kao i vođstvo u goldima. Delovalo je da će ova Bo5 serija biti produžena, kao što je to slučaj bio prošle godine kada je Samsung sa 0-2 došao na 2-2 i tako odneli meč u peti, odlučujući gejm. Kada se činilo da SKT ima sve u svojim rukama, odlična protekcija Varusa od strane supporta Samsunga uticala je na to da SKT ne ubije glavnog damage dealera Samsungove ekipe pa su fajtovi trajali porpilično dugo. Najveći tragičar ispao je Faker, koji se 2 puta loše pozicionirao i oba puta bivao kažnjen za to. Prvo ga je uhvatio Cho'Gath, nakon čega je Samsung uzeo Barona i srušio turrete sve do nexusa. Drugi put uhvaćen van pozicije što je pomoglo Samsungu da završe partiju.
Koliko je Faker svestan svoje greške pokazala je i emotivna reakcija u kojoj najbolji svetski igrač nije mogao da se sabere dugo posle pada nexusa njegove ekipe. Ovo je prvo finale još od 2013. u kojem je jedna ekipa savladala svog protivnika sa 3-0. Samsung je ovom pobedom ispisao istoriju, jer su postali druga ekipa koja je osvojila više od jedne titule svetskog šampiona, a ujedno postala prva ekipa u istoriji ove igre koja je uspela da savlada višestrukog svetskog šampiona u finalu ovog takmičenja!

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 9

Pogledaj komentare

9 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: