CS:GO – NEO o kaunteru nekada i sada

Filio ‘NEO’ Kubski, veteran i jedan od najboljih igrača CS 1.6, podelio je priču staru dvanaest godina i pričao o trenutnom stanju kompetitivne strane CS:GO-a. Dotakli smo se i njegove istorije sa legendarnim sastavom Virtus.pro.

Izvor: Stefan Iliæ KlanRUR

Sreda, 04.10.2017.

17:21

CS:GO – NEO o kaunteru nekada i sada

Neo je, govoreći za esports sajt Slingshot, dao svoje mišljenje o stanju esportsa i turnira danas u poređenju sa kaunterom prošlog doba.

“Sve smo mi morali da radimo. Pre dvanaest godina kolima smo išli na turnir u Španiju, a to je oko 20 sati vožnje… samo da bi igrali. Plaćali smo sami sve, spavali smo na podovima…” – kaže Neo i nastavlja: “Sada je sve drugačije. Avionima do luksuznih hotela, veći nagradni fondovi i broj turnira”. Što se tiče sadašnjeg esportsa, kaže da je i dalje zanimljivo takmičiti se i igrati, pogotovo sa bogatijim nagradama.

Neo je 2011. godine, pre nego što je CS:GO i izašao a 1.6 bio aktuelan, osvojio nagradu najboljeg igrača godine. Poljska superzvezda, kako su ga tada nazvali, obeležen je kao igrač koji je najviše impresionirao tokom godine. Tada je Neo bio na vrhuncu karijere, a sa svojom ekipom Frag eXecutors osvojio je četiri titule. Celog života igra sa skoro istim ljudima. Oduvek je u društvu pashebicepsa, TaZa, Kubena.

Posle tog tima, promenili su organizaciju i nastao je Again. Tu su došli i snax i byali, i od tada traje njihovo drugarstvo. Kasnije je to bio Virtus.pro, kako ga danas znamo. Tačno je da se trenutno VP ne nalazi u najboljem stanju. Dugo vremena nisu osvojili nešto veće, gube u grupnim fazama. Poslednje ‘kvalitetnije’ takmičenje na kome su bili dobri jeste DreamHack Masters, i to u Las Vegasu. Pobedili su SK u finalu i osvojili 200 000 dolara. Pre toga, završili su drugi na ELeague Majoru koji je igran u januaru.

Pored nagrade najboljeg igrača 2011. godine, on je 2015. dobio svoje mesto u Top 20 HLTV listi, a našao se na 17. mestu.
Igrači možda jesu malo stariji od većine protivnika, možda su i malo lošiji, ali tim sa ovakvom istorijom definitivno zaslužuje poštovanje. Oni su obeležili 1.6 dane i svi stariji igrači ih se verovatno sećaju kao vladarima scene. Kao odgovor na negativne rezultate, Viktor ‘TaZ’ Vojtaz je skoro stavljen na čelo ekipe. Sada je on in game lider, i on se u mečevima pita za sve. Naravno, tu je i legendarni trener Jakub ‘kuben’ Gurcinski koji je sve vreme u prisustvu momaka. U jednom trenutku Virtus.pro je bio podjednako dobar i u CS:GO, ali možda je došlo vreme za malo mlađe igrače.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: