LoL: Objavljen sistem funkcionisanja novih runa

Sezona 8 stiže nam kroz par meseci, a kao i pred svaku novu sezonu Riot nam sprema gomilu izmena koje će učiniti da se osećate kao da igrate potpuno drugu igru. Svi su verovatno već upoznati sa promenom na runama, transferom IP-a u plavi essence, kao i uklanjanje granice maksimalnog nivoa naloga.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Utorak, 26.09.2017.

18:24

LoL: Objavljen sistem funkcionisanja novih runa

Rune su glavna promena LoLa za sezonu 8. Od samog preseasona Riot uklanja Rune Pages i rune za svaki stat u igri. Od sledeće sezone, jedna runa će davati indirektan stat, nešto slično što sada rade masteries. Postoji 5 vrsta runa: Precision, Domination, Sorcery, Resolve, Inspiration. Sastavljanje runa svodiće se na biranje jednog od tri “keystone rune”, kao što je slučaj sad sa keystone masteries koji daje razne bonuse. Pored glavnog keystone runa, svaki igrač moći će da bira jedan od tri greater runa i dva od šest običnih runa koje daju dugotrajne statove.
Precision:

Kao što se iz imena rune može zaključiti, ova vrsta runa pojačavaće snagu i neprekidni damage. Po samom opisu keystone runa, ove rune definitivno će biti namenjene adc herojima. Keystone rune za Precision su:

Press the Attack – Konstantno napadanje istog protivnika rezultiraće u povećanju damage načinjenom tom protivniku. Lethal Tempo – 1,5 sekundi nakon zadavanja štete protivniku dobijate ogroman attack speed. Fleet Footwork – Za upotrebu su potrebnih 100 stackova koji se skupljaju šetnjom i napadanjem, prvi basic nakon sakupljanja 100 stackova vratiće deo healtha igraču i dati movement speed. Greater Precision rune:

Overheal – 50% healovanja pretvara heal u shield koji iznosi 30 + 8% max healtha koji vremenom opada.

Triumph – Kill vraća 15% missing healtha i daje bonus 25 golda.

Presence of Mind – Kada igrač ima ispod 60% mane, napadanje protivnika nabija stackove “Fokusa” koji vraćaju manu nakon izlaska iz combata.

Obične Precision rune:

Legend: Bloodline – Dodaje 1% lifesteala za svaki Legend stack (max 5).

Legend: Alacrity – Dodaje 5% attack speeda + 3% po svakom Legend stacku (max 5).

Legend: Tenacity – Dodaje 5% tenacityja + 3% po svakom Legend stacku (max 5).

Legend stack dobija se kada sakupite 30 Legend poena. Poeni se sakupljaju ubijanjem heroja i miniona. Za svakog ubijenog heroja i epic monstera dobija se 20 poena, 4 poena za ubistvo velikih čudovišta i po 1 poen za mala čudovišta.

Last Stand – Povećava damage za 5% kada imate manje od 80% healtha.

Cut Down – Povećava damage do 8% u zavisnosti od toga koliko healtha više vaša meta ima od vas.

Coup De Grace – Povećava damage za 5% na metama koje imaju manje od 40% healtha.

Domination:

Domination rune biće namenjene Assassin herojima, jer im je odlika burst potencijal. Keystone Domination rune su:

Electrocute – Pogađanje 3 auto attacka ili skilla na protivnika u rasponu od dve skunde uradiće dodanih 60-220 + (50% bonus AD + 30% bonus ap) dmagea. Predator – Enchant za boots koji daje 45% movement speeda na 15 sekundi i bonus 60-140 (+20% AD + 30% AP) damage. Dark Harvest – Ubijanjem heroja i miniona skupljate njihove duše koje povećavaju damage na sledećem heroju ili turretu u narednih 20 sekundi da uradi bonus 60-100 (+0,1 AD +0,1 AP) + broj sakupljenih duša. Za kill se dobija 10 duša, za monstere 2, dok se za minione dobija 4. Greater Domination rune:

Zombie Ward – Uništavanjem protivničkog warda, dobijate “Zombie Ward” u tom bushu koji će davati vision naredna 3 minuta. Ward je vidljiv protivnicima, a u slučaju da je bush već wardovan, zombie ward biće sledeći iskorišćen ward nakon upotrebe trinketa.

Ghost Poro – Channel priziva Poroa koji će ostati u bushu da daje vision u njemu. Ukoliko protivnik uđe u bush, Poro će pobeći i sledeći će moći da se pozove za 30 sekundi.

Eyeball Collection – Za svaki kill dobija se dodatnih 2 Ability Powera i 1,2 Attack Damagea, a upola od toga za svaki uništeni ward

Obične Domination rune:

Cheap Shot – Povećava damage na magijama koje imaju crowd control za 12-30. Bonus damage je true damage.

Taste Of Blood – Vraća 18-35 (+0,20 bonus AD +0,1 AP) healtha nakon udaranja protivnika. Ova runa ima 20 sekundi cooldown.

Sudden Impact – Iskorišćavanje skoka, teleporta, blinka uz pomoć magije heroja daje 5% dodanog damagea na sledeći basic u naredne 3 sekunde.

Ravenous Hunter – Vraća health od procenta štete koju načini magija. Heal zavisi od 2,5% načinjene štete + 2,5% po Bounty Hunter stacku koji se dobija kada prvi put ubijete protivničkog heroja.

Ingenious Hunter – Daje 1% cooldown reduction + 6% po Bounty Hunter stacku na sve kupljene active iteme.

Relenteless Hunter – Igrač dobija 8 + 8 po Bounty Hunter stacku movement speed kada je out of combat.

Sorcery:

Sorcery rune biće namenjene mage herojima, da li na midu ili support ulozi na vama je da odlučite. Keystone rune za Sorcery klasu su:

Summon Aerie – Aerie je biće koje će napdati protivnike ili shieldovati saigrače u zavisnosti od toga da li je vaša magija bačena na protivnika ili saigrača. Radiće 10-40 (+ 0,1 AP ili 0,15 bonus AD) damagea, dok će shield biti jačine 40-100 (+ 0,25 AP ili 0,25 bonus AD). Arcane Comet – Pravljenje štete protivniku baca na njega kometu koja radi 10-100 (+ 0,2 Ap ili 0,35 bonus AD) damagea. Phase Rush – Pogađanjem 3 magije na protivnika dobija se 30-60% movement speeda i 75% otpora na slow ukoliko igrate melee heroja. Greater rune Sorcery klase:

Nullifying Orb – Na 30% healtha igrač dobija magic damage shield koji blokira 30-120 (+ 10% AP ili 15% AD) damagea.

Manaflow Band – Na svakih 60 skundi jedan iskorišćen skill neće potrošiti manu, a sam iskorišćen skill vratiće 10% missing mane.

The Ultimate Hat – Smanjuje cooldown na ultiju za 5% i povećava tu vrednost za 2% svaki put kada ulti bude iskorišćen. Ova sposobnost se stackuje 5 puta, što znači da je maksimalni cooldown reduction na ultiju 15%

Obične Sorcery rune:

Transcendence – Daje 10% CDR na lvl-u 10, dok će svaki kupljeni CDR izvan granice maksimuma biti prebačen u +2 AP ili +1,4 AD.

Celerity – Povećava movement speed za 3%, dok se 8% dodatnog movement speeda dodaje i na AP i AD.

The Ultimate Focus – Kada igrač ima preko 70% healtha njegov AP je povećan za 40, dok je AD povećan za 24.

Scorch – Pogođena magija zapaljuje protivnika i radi bonus 10-40 damagea u zavisnosti od nivoa

Water Walking – Povećava movement speed za 35% i daje do +30 AP i do +21 AD u reci.

Gathering Storm – Na svakih 10 minuta daje AP i AD. U 10. minutu igrač dobija 8 AP i 6 AD, dok u 60. dobija čak 168 AP i 126 AD.

Resolve:

Resolve vrsta runa namenjena je tenk herojima koji imaju dosta healtha i crowd controla. Keystone rune za klasu tenkova su:

Grasp Of The Undying – Nakon 4 skunde u combatu sledeći hit uradiće bonus 3% štete, vratiti 1,5% healtha i povćati max hp za 5 do kraja partije. Ove vrednosti prepolovljene su za ranged heroje, odnosno radiće 1,55 više damagea, heal će biti 0,75% dok će max hp biti povećan za 2. Guardian – Kada kliknete na svog saigrača obojica dobijate “Guardiana” koji će vam dati shield pre nego što primite damage. Jačina shielda iznosiće 110-250 (+ 0,15 AP + 15%) bonus hp. Aftershock – Kada pogodite protivnika sa crowd control magijom dobijate 15 + 30% armora i magic resista na 2,5 sekundi. Nakon te 2,5 sekunde štit će eksplodirati i uraditi 40-140 (+ 3,5% max health) damagea. Greater Resolve rune su:

Perseverance – Nakon aktiviranja summoner spella dobijate 25% tenacity i 25% slow resistance na 10 sekundi. Osim ovog buffa, za svaki summoner spell na cooldownu dobijate i 7% armora i magic resista, odnosno 14% više kada su obi spellovi na cooldownu.

Demolish – Svaki put kada udarite turret, nakon četiri sekunde punjenja, vaš sledeći hit uradiće 375 (+20% maksimalnog healtha) kao physical damage turretu.

Font Of Life – Ova runa značiće tenk supportovima, jer omogućava saigračima da se healuju napadanjem istog protivnika kao i vi. Dužina te sposobnosti je 4 sekunde, a heal će iznositi 5 (+1% vašeg max healtha). I vi sami ćete moći da se healujete od toga, ali su vas ove vrednosti 3 puta slabije.

Ostale rune Resolve klase su:

Iron Skin – Pasivno daje 3 armora i dodaje još 5% na 3 sekunde kada igrač izvrši heal od preko 20hp-a.

Mirror Shell – Funkcioniše isto kao i Iron Skin, samo sa magic resistom. Pasivno daje 3 magic resista i dodaje još 5% na 3 sekunde kada igrač izvrši heal od preko 20hp-a

Conditioning – Posle 10 minuta gejma, Conditioning daje 6 armora i magic resista i povećava ukupan armor i mr za 5%.

Overgrowth – Ova runa povećava max health za 0,2% svaki put kada u vašem okruženju umre 10 čudovišta ili protivnika.

Revitalize – Povećava heal i shield za 5%, dok je ova vrednost 10% na metama koje imaju ispod 40% healtha.

Second Wind – Nakon primanja štete, vraća 4% missing healtha u 10 sekundi.

Inspiration:

Inspiration rune donose nam novinu u League of Legends. One su tu da nam daju statove i mogućnosti kakve do sada nismo mogli u igri, kao što je na primer flash dok je flash na cooldownu, menjanje summoner spellova u toku gejma i slično. Za sada postoje samo dve Keystone rune Inspirationa, treća će tek biti napravljena. Dve Keystone rune su:

Glacial Augment – Meta je usporena nakon basic attacka naredne 2 sekunde za 35-50% ako ste melee heroj ili 25-40% ako ste ranged heroj. Ista meta može biti opet usporena posle 3-6 sekundi u zavisnosti od dužine same partije. Ukoliko meta bude usporena sa nekim itemom za njima će ostajati trag koji će usporavati sve neprijatelje za 50% dok prolaze kroz taj trag. Summoner Specialist – Od sezone 8 u prodavnici ćete osim itema moći kupiti i summoner spellove. U 2. minutu meča, pa posle toga na svakih 6 minuta, dobijaćete po jedan Summoner Spell shard za koji možete zameniti bilo koji summoner spell za bilo koji drugi. Naravno, ne možete imati dva ista summoner spella, kao ni kupovati iteme koje zahtevaju Smite ukoliko vam Smite nije bio početni spell. Pored zamene spellova, ova runa daje 15% manji cooldown na sve summoner spellove. Greater Inspiration rune:

Hextech Flashtraption – Da li ste ikada poželeli da imate flash, a baš u tom trenutku ga nemate? Od sezone 8 to će biti moguće. Hextech Flashtraption vam omogućava da koristite flash čak i onda kad ga nemate. Novi flash, Hexflash, puni se 2,5 sekundi pre nego što se blinkujete na željeno mesto i cooldown mu je 20 sekundi, ili 10 ako sa njim uskočite u fight.

Biscuit Delievery – Na svaka 3 minuta, sve do 12. minuta, dobijaćete po biskvit koji vraća 15% missing healtha i mane i povećava maksimalni iznos mane za 40 do kraja meča. Ukoliko igrate heroje bez mane ili sa energijom, biskviti će vraćati 20% missing healtha umesto mane.

Perfect Timing – Ova runa će vam dati štopericu u inventoryju, koja će posle 6 minuta igre imati svoj active. Imate je pravo jednom iskoristiti, a to korišćenje možete upotrebiti da smanjite cooldown Zhonya’s Hourglassa, Gargoyle Stoneplatea ili Guardian Angela za 15%.

Osnovne Inspiration rune:

Magical Footwear – Upotrebom ove rune nećete imati mogućnost kupovine bootsa sve do 10. minuta meča. U 10. minutu igre, dobićete Slightly Magical Boots, koje će davati 10 movement speeda više od običnih Boots of Speed i smanjiće upgrade na ostale boots za 50 golda.

Future’s Market – Od sezone 8 League of Legends vam omogućava da se zadužujete prodavcu itema. Shopkeeperu možete dugovati 150 (+5 po minutu gejma) golda za kupovinu itema. Ova runa definitivno će ubrzati proces čekanja 20 golda u bazi za item jer već pri sledećem recallu možete vratiti pozajmljene golde.

Minion Dematerializer – Započinjete gejm sa 6 “miniona saigrača” koji apsorbuju protivničke minione. Nakon ubijenih svih 6 miniona, vaš damage protiv miniona biće večno povećan za 5% (+1% za svakog miniona iste apsorbujuće vrste ) Ista runa može se opet aktivirati posle 155 sekundi.

Cosmic Insight – Daje 5% cooldown reductiona, maksimalnog cooldown reductiona, cooldown na summoner spellove i cooldown na active iteme u inventoryju.

Approach Velocity – Dobijate 10% movement speeda kada se krećete prema CC locked saigraču ili neprijatelju kojeg ste vi pogodili sa nekim crowd controlom.

Celestial Body – Povećava max health za 100, ali do 10. minuta meča radite 5% manji damage herojima.
Ceo sistem runa funkcionisaće na biranju 4 rune iste vrste (Keystone runa, Greater runa i dve obične), kao i dve greater/obične rune nekog drugog tipa. Na primeru na slici možete videti mogućnost biranja runa. Kao što se može videti sa slike, od svakog tipa runa možete izabrati samo jedan od tri ponudjena, dok je u drugoj koloni moguće uzeti bilo koja dva od njih devet. Ovako bi izgledao završni rune page:
Ovaj sistem nameštanja runa definitivno deluje zanimljivo i inovativno, a koliko komplikovano će biti igračima da ovo prilagode svojim herojima i stilovima igre ostaje nam da tek saznamo. Nove rune će svakako učiniti League of Legends novom igricom, jer su unele u igru stvari kakve do sada nisu viđene i verujem da veliki broj ljudi željno iščekuje kraj sezone kako bi isprobali nove rune.

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: