Reynad: Innervate mora da ide u Wild!

Svedoci smo poslednjih nedelju dana, od kako je izašla Hearthstone ekspanzija Knights of the Frozen Throne, da je Druid postao apsolutno dominantan u svim oblastima laddera.

Izvor: Nikola Saviæ KlanRUR

Petak, 18.08.2017.

14:18

Reynad: Innervate mora da ide u Wild!

Ta dominacija je rezultat mnogih novih jakih karata koje su omogućile raznim arhetipovima Druida da postanu neverovatno jaki, mislimo na karte kao što su Spreading Plague, Druid of the Swarm, Ultimate Infestation i naravno Malfurion the Pestilent.

Ipak, u pozadini snage Druida, koji je u gotovo svakoj meti od izlaska Hearthsonea bio jak, krije se jedna druga karta za koju mnogi tvrde da je centar moći Druida – Innervate. Od vremena kada je turn 1 Chillwind Yeti bio strah i trepet, pa do danas kada turn 1 Vicious Fledgling zatvara partije, Innervate je uvek bila karta koja je ostavljala gorčinu u ustima i osećaj da prosto nije fer.

Hearthstone je igra koja se jako oslanja na tempo i upravo zbog toga svaki način da “prevarite” manu je neverovatno jak, a Innervate je u tome gospodar.

Karta se odlično uklapa i u agresivne/token špilove, jer vam omogućava neverovatan tempo i popunjavanje table u ranim potezima, baš kao što je sjajna i u sporim/ramp Druidima, jer sa njom možete mnogo ranije da izbacite svoje velike pretnje i stabilizujete, što se posebno dobro vidi sada kada su se pojavili Ultimate Infestation i Malfurion the Pestilent.

Igrači su predlagali da se karta nerfuje tako da samo obnavlja potrošenu manu, a da ne može da vam dodaje preko kako bi igrali stvari koje su skuplje od broja vaših kristala, dakle ako imate 2 kristala, potrošite ih i zatim ih “obnovite” sa Innervate. Međutim to Blizzard nikada nije prihvatio i zato sada Druid dominira ladderom.

Popularni Hearthstone strimer i vlasnik tima Tempo Storm, Reynad, sada predlaže radikalno rešenje – u potpunosti odstraniti Innervate iz Standarda i poslati kartu u Hall of Fame set, odnosno u Wild format. On smatra da je karta jednostavno neverovatno jaka i da će uvek biti jaka jer se varanje mane savršeno uklapa u svaki Druid špil i da samim tim i ograničava prostor za dizajn Druid karata, te smatra da je Ultimate Infestation savršeni primer toga, odnosno da bi Ultimate Infestation bio mnogo balansiraniji da nema Innervatea.

Mi moramo reći da se slažemo sa Reynoodleom, koji je ovom prilikom napravio i kratak video kako bi obrazložio svoje mišljenje. Da li se i vi slažete da Innervate mora da napusti Standard i ode u Wild format gde su “sve lude stvari” moguće?

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: