WoT – Primo Victoria heavy metal tenk!

Novi Švedski Tier VIII tenk Primo Victoria koji je baziran na Strv 81 i rađen u saradnji sa švedskim power metal bendom Sabatonom. Tenk dolazi sa specijalnim Sabaton skinom i posadom koja se sastoji od Joakim Brodéna i trenutnih članova benda. Posada dolazi sa veštinom Band of brothers, što je u suštini isto što i Brother in arms samo sa drugim nazivom i ikonicom (poznati metalski rogovi umesto pesnice).

Izvor: Klanrur, Miloš Ðuroviæ

Četvrtak, 17.08.2017.

11:38

WoT – Primo Victoria heavy metal tenk!
Foto: Wargaming

Glavna tema pesama ovog benda su razni ratni konflikti koji su u manjem ili višem obliku oblikovali današnji svet. Domaćoj publici su se prvi put predstavili aprila 2009. godine kada su došli kao predgrupa bendu Hammerfall i bivaju osvojeni našom publikom, koja je u velikoj većini došla zbog njih, a već naredne godine dolaze kao vodeći bend. Ono što je naročito zanimljivo nama Srbima je da su 2016. godine izdali album The Last Stand u kome se nalazi pesma “Last Dying Breath” posvećena heroju Srpskog naroda majoru Dragutinu Gavriloviću, koja je privukla pažnju i nekih naših medija.
Foto: Wargaming
O samom tenku nema šta mnogo da se kaže, to je Centurion Mk. 3 koja je Švedska uvezla od Velike Britanije sredinom 1950-ih. U Švedskoj armiji su dobili novu oznaku Strv 81, a tokom godina su prošli kroz par modernizacija i ostali u upotrebi do ranih 2000-ih kada su ih zamenili sa Strv 121 i 122. Tenk je već pušten u prodaju, a uskoro bi trebalo i da vidimo drugu verziju Strv-a 81 u prodavnici, koji je isti tenk samo bez specijalnog skina i posade. Ako vas zanima ovaj tenk možete videti mog kolegu Miloša kako igra sa ovim tenkom na ovom linku.

I za kraj valja se malo podsetiti stihova pesme Primo Victoria:

Through the gates of hell
As we make our way to heaven
Through the Nazi lines
Primo victoria

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: