Esports B92.net

Sc2: ByuN uhvaćen u spuštanju MMR-a, pa se javno izvinio

Doskorašnji prvak sveta, korejski Terran ByuN, nažalost po njegovu brojnu armiju fanova nije ove godine uspeo da se plasira na BlizzCon i odbrani titulu prvaka sveta.

nikola savić klan rur
Podeli

I dok su sve glavne zvezde Južne Koreje bile na BlizzConu, on je sedeo kući i strimovao. Pre par dana ga je jedan od fanova uhvatio u namernom tenkovanju njegovog matchmaking ratinga, odnosno namerno je gubio veliki broj vezanih partija pred strim da bi mu se MMR spustio pred početak strima kako bi tada igrao sa lošijim igračima.

Ovo je izazvalo veliku reakciju na Redditu i ogroman broj fanova se razočarao u ByuN-a zbog ovoga. Iako tehnički nije radio ništa ilegalno, svakako je uradio veoma lošu stvar, jer ga lako mogu optužiti da na ovaj način želi da na stirmu izgleda nadmoćno i radi radi neke nerealne stvari protivh slabijih igrača, kako bi privukao publiku i donacije.

Ubrzo se oglasio sam ByuN javnim izvinjenjem, gde je rekao da se “izvinjava pognute glave zbog svih razočaranih fanova čitavoj StarCraft 2 zajednici”. Rekao je da mu razlog nikad nije bio maliciozne prirode, već da jednostavno tih dana nije imao sa kime da igra uz tako visoki MMR, jer je krem scene ili na odmoru ili na BlizzConu, pa ga je namerno spustio da bi imao protivnike tokom strima.

Rekao je još da je to od njega bilo ekstremno neprofesionalno i da se izvinjava i svim igračima protiv kojih je igrao kada je spustio svoj mmr, ako su se zbog toga osećali loše.

Cela izjava je u originalnu napisana na korejskom i možete je pronaći ovde,dok punom prevod na engleski možete pročitati na Reddit threadu.

Prati B92 na Viberu

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0

PtitDrogov nesportski potez na DreamHacku u Valensiji

Drugog dana DreamHacka u Valensiji gledali smo gomilu odličnih StarCraft 2 partija u okviru WCS Valensija, ali nažalost desilo se i nešto što ne volimo često da vidimo, pogotovo na najvećim turnirima gde bi igrači trebalo da se ponašaju maksimalno profesionalno i na visokom nivou.

Starcraft 2 subota 15.07. 13:52 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu