Sc2: ByuN uhvaćen u spuštanju MMR-a, pa se javno izvinio

Doskorašnji prvak sveta, korejski Terran ByuN, nažalost po njegovu brojnu armiju fanova nije ove godine uspeo da se plasira na BlizzCon i odbrani titulu prvaka sveta.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Sreda, 08.11.2017.

16:01

Sc2: ByuN uhvaćen u spuštanju MMR-a, pa se javno izvinio

I dok su sve glavne zvezde Južne Koreje bile na BlizzConu, on je sedeo kući i strimovao. Pre par dana ga je jedan od fanova uhvatio u namernom tenkovanju njegovog matchmaking ratinga, odnosno namerno je gubio veliki broj vezanih partija pred strim da bi mu se MMR spustio pred početak strima kako bi tada igrao sa lošijim igračima. Ovo je izazvalo veliku reakciju na Redditu i ogroman broj fanova se razočarao u ByuN-a zbog ovoga. Iako tehnički nije radio ništa ilegalno, svakako je uradio veoma lošu stvar, jer ga lako mogu optužiti da na ovaj način želi da na stirmu izgleda nadmoćno i radi radi neke nerealne stvari protivh slabijih igrača, kako bi privukao publiku i donacije.

Ubrzo se oglasio sam ByuN javnim izvinjenjem, gde je rekao da se “izvinjava pognute glave zbog svih razočaranih fanova čitavoj StarCraft 2 zajednici”. Rekao je da mu razlog nikad nije bio maliciozne prirode, već da jednostavno tih dana nije imao sa kime da igra uz tako visoki MMR, jer je krem scene ili na odmoru ili na BlizzConu, pa ga je namerno spustio da bi imao protivnike tokom strima.

Rekao je još da je to od njega bilo ekstremno neprofesionalno i da se izvinjava i svim igračima protiv kojih je igrao kada je spustio svoj mmr, ako su se zbog toga osećali loše.

Cela izjava je u originalnu napisana na korejskom i možete je pronaći ovde,dok punom prevod na engleski možete pročitati na Reddit threadu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: