Najavljene nove balans izmene za StarCraft 2

U poslednjem “Community Update” blogu na StarCraft 2 forumu, developeri su izrazili svoje mišljenje o par zanimljivih promena koje će se najverovatnije desiti negde nakon EM Season XII – Shanghai, a pre GSL vs. the World, što praktično znači početkom avgusta.

Izvor: Nikola Saviæ klan rur

Petak, 14.07.2017.

13:19

Najavljene nove balans izmene za StarCraft 2

Glavna goruća tema su svakako Reaper otvaranja Terrana protiv Zergova, koja su i pored nerfa na cooldown granata i dalje veliki problem većini Zerg igrača, pogotovo kada su Reaperi vođeni rukama veštih Terran igrača.

Developeri naglašavaju da je cilj da Reaper bude dobra jedinica za skautovanje i za rano uznemiravanje baze, ali da ne vole kad vide laku tranziciju iz mass Reapera u normalnu partiju, i zbog toga razmatraju 3 opcije za nerf.
  • Prva je povećanje cene na 75 minerala i 50 gasa, što bi otežalo normalnu ekonomiju nakon Mass Reaper otvaranja.
  • Druga opcija je smanjene štete koju prave granade sa 10 na 5 damage, kako bi one više služile za kontrolu, a manje za ubijanje slabašnih Zerg jedinica na početku partije.
  • I treća opcija jeste da Combat Drugs (pasivno lečenje) ne radi i kada Reaper napada (sada ne radi samo kada Reaperi bivaju napadnuti), što bi nateralo igrače da se češće povlače radi obnove Reapera i time dalo malo više vazduha odbrani da konsoliduje redove.


Svaka od ovih opcija deluje razumno i ne previše oštro, tako da će biti zanimljivo videti na šta će se na kraju odlučiti.

Pored Reapera, još jedna Terran jedinica je na stolu za nerf, to su Raveni čije je masovanje takođe postalo sve češća pojava, pa se razmatra da se podigne supply sa 2 na 3, kako bi Raven zadržao ulogu tech jedinice i otežalo njihovo masovanje.

Što se Zerga tiče, razmatra se da se na neki način oslabi Swarm Host, kako bi se dalo više prostora Terran igračima da razvijaju Mech taktike.

I na kraju, kod Protossa se razmišlja o blagom redizajnu Colossus napada, kako bi se jasno definisao među ostalim jedinicama sa Splash damageom kod Protossa. Umesto sadašnjih 12 damage, on bi se promenio u 10 + 5 light, čime bi dobio jasnu ulogu anti-light jedinice sa sustain damage izvorom, dok bi Disrupotor imao burst damage ulogu protiv slabo pokretnih jedinica.

Sve ove promene su trenutno samo u razmatranju, i videćemo šta će doći u konačnu verzije igre, ali nama deluju zanimljivo i poprilično logično potkrepljeno objašnjenjima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: