Esports B92.net

Čak pet “foreignera” se plasiralo u 3. sezonu GSL Code S!

Tek što smo u subotu krunisali novog GSL šampiona, kada se GuMiho pobrinuo da soO izgubi i 6. GSL finale, a već u nedelju su nas sačekale otvorene kvalifikacije za treću GSL Code S sezonu u ovoj godini.

Nikola Savić klan rur
Podeli

Na kraju, dobili smo 28 igrača koji će se pridružiti četvorici polufinalista druge sezone (Maru, Classic, GuMiho i soO). Ono što je posebno uzbudljivo je što je čak petoro stranih (popularni “foreigneri”) igrača uspelo da se plasira u glavni deo (Code S) treće GSL sezone u ovoj godini, što je najveći broj stranaca u istoriji ovog prestižnog korejskog StarCraft 2 takmičenja.

Tu je Scarlett, koja se već odomaćila u Code S, jer joj je ovo treća sezona zaredom da je obezbedila učešće, a društvo će joj praviti zemljak NoRegret koji je iz grupe izbacio Impacta i Francuza PtitDrogo.

Plasman je obezbedio i sjajni poljski Zerg Elazer, koji pokazuje vrhunski kvalitet poslednjih meseci, sa plasmanom u Top 4 na BlizzCon 2016 i na nedavno održanom DreamHacku u Jenćepingu.

Tu je i Meksikanac Major, kome je ovo druga sezona u nizu da će igrati GSL Code S, i kao peti stranac, stiže kineski Terran Time, koji je igrao u istoj grupi kao i Scarlett, i koji je pobedio Myungsika sa 2-0, te slavnog Zesta 2-1 da bi došao do ovog velikog cilja, možemo reći i više nego zasluženo.

Svih 32 učesnika, koji će biti raspoređeni u prvu grupnu fazu od 8 grupa sa po 4 igrača, možete videti ispod.

Izvor: Klan RUR

izvor: liquipedia
izvor: liquipedia

.

Prati B92 na Viberu

Starcraft 2

SC2 šampion sveta ByuN se nije plasirao na BlizzCon 2017!

Aktuelni StarCraft 2 šampion sveta i jedan od najboljih Terran igrača u istoriji ove igre, “ByuN” Hyun Woo, nažalost neće braniti tu titulu na BlizzCon 2017, jer nije uspeo da sakupi dovoljno WCS poena kako bi se našao u top 8 igrača iz Južne Koreje koji idu na BlizzCon svetsko prvenstvo.

Starcraft 2 ponedeljak 18.09. 13:05 Komentara: 4

Šta nam sve novo donosi Blizzard na Gamescomu?

Gamescom kreće sledeće nedelje, i na njemu tradicionalno dolazi Blizzard, gde nam obično otkriju puno novina koje možemo da očekujemo za njihove aktuelne naslove, pa će tako biti i ovoga puta.Klan RUR će biti na licu mesta da za vas izveštavamo o svim novinama.

Hearthstone četvrtak 17.08. 20:45 Komentara: 0

PtitDrogov nesportski potez na DreamHacku u Valensiji

Drugog dana DreamHacka u Valensiji gledali smo gomilu odličnih StarCraft 2 partija u okviru WCS Valensija, ali nažalost desilo se i nešto što ne volimo često da vidimo, pogotovo na najvećim turnirima gde bi igrači trebalo da se ponašaju maksimalno profesionalno i na visokom nivou.

Starcraft 2 subota 15.07. 13:52 Komentara: 0

Najavljene nove balans izmene za StarCraft 2

U poslednjem “Community Update” blogu na StarCraft 2 forumu, developeri su izrazili svoje mišljenje o par zanimljivih promena koje će se najverovatnije desiti negde nakon EM Season XII – Shanghai, a pre GSL vs. the World, što praktično znači početkom avgusta.

Starcraft 2 petak 14.07. 13:19 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu