GuMiho GSL šampion, soO izugubio 6. finale!

Kakve sjajne StarCraft 2 partije smo imali prilike da gledamo u velikom finalu druge GSL sezone u 2017. godini.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Subota, 24.06.2017.

13:57

GuMiho GSL šampion, soO izugubio 6. finale!

Večiti drugoplasirani, soO, ni ovoga puta nije mogao da dođe do titule, izgubio je šesto GSL finale u svojoj karijeri. Čovek sa ubedljivo najviše GSL finala u istoriji i dalje će ostati bez ove prestižne StarCraft 2 titule.

Ovoga puta merak mu je uzeo odlični GuMiho, koji ga je u bo7 finalu dobio sa 4-2.

Da nas čeka sjajno finale, videli smo već na prvoj mapi, u dubokoj late game macro partiji koja je trajala skoro pola sata, sa praktično svim resursima na Ascension to Aiur potrošenim.

Na kraju je pobedu uzela GuMihova Mech kompozicija sa Battlecruiserima koji su se teleportovali i rušili baze na sve strane, dok su odlučujuću bitku dobili Thorovi, Vikingzi i Raveni, čiji su Seeker Missiles raznosili vazdušne jedinice Zerga.

Druga partija, na Frost, je trajala dosta kraće, GuMiho je ovde imao klasično 3 rax Reaper otvaranje koje soO nije mogao da odbrani kako treba, pa je GuMiho već poveo sa dva nula.

Ipak, da titulu GuMiho neće uzeti lako pokazao je soO u trećoj partiji, kada je shvatio da mora da čizuje da bi izbacio protivnika iz takta. Odigrao je veoma zanimljivo tako što je stavio proxy Hatchery na trećoj bazi Terrana, i bukvalno ju je načinio svojom, što je do kraja partije stvorilo veliki pritisak na ekonomiju GuMiha, koji je pokušao sa par neuspešnih kontra napada sa brzim Cyclone prelazom, ali neuspešno.

Na Proxima Station smo opet videli dugu partiju gde je Mech armija jednostavno dobila late game Zerga, iako se činilo da je u jednom trenutku soO imao partiju u svojim rukama, kada je odradio solidnu razmenu kod treće baze Terrana. Ipak, dobro tajmirani napad sa Thorovima i tenkovima stavio je soOa u poziciju iz koje nije mogao da se odbrani, pa je tako GuMiho dobio i stavio sebe pred meč loptu.

Prvu partiju za titulu ipak nije iskoristio. Na Whirlwind je soO odigrao dosta stabilno, uspeo da odbrani pritisak na mineralne linije i polako izgradio kritičnu količinu Ravagera i Roacheva kojima mass Cyclone armija nje mogla da parira. SoO smanjuje na 3-2.

Poslednja mapa dana bila je Newkirk Precinct TE, i kako dolikuje, gledali smo jednu od najluđih partija ikada. Išao je soO na brzi Ravager all-in i naterao GuMihoa da otkaže CC na ekspanziji i delovalo je kao da idemo u meč broj 7. Međutim, uspeo je GuMiho čitavu partiju da izdrži na jednoj bazi i da brzo prebaci na Banshee koje su maltretirale Dronove zajedno sa brzim Medivac+Marinci dropovima. U neverovatno ludoj i haotičnoj partiji na kraju je soO ostao bez odgovora na stealthovane Banshee i nije mu ostalo ništa drugo no da po 6. put preda finale GSL-a.

Ipak, soO je pokazao klasu prilikom govora, zamolivši publiku da ne pridaje značaj njegovom šestom porazu u GSL finalu, već da se fokusira na GuMihoa, koji je apsolutno zaslužio titulu i ček na 36 000 dolara, koliko je zaradio kao GSL pobednik. Ujedno, sebi je obezbedio mesto na BlizzCon 2017 svetskom prvenstvu, ali je to praktično obezbedio i soO, imajući u vidu na sve uspehe koje ima u ovoj godini, koji su mu doneli brdo WCS poena.

Ukoliko ste propustili ove sjajne partije, savetujemo da ih obavezno pogledate, naša preporuka su prva i poslednja mapa. Vodovi se nalaze na GSL Twitch kanalu – https://www.twitch.tv/gsl

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: