StarCraft 2 GSL 2017 S1 polufinale: soO – sOs

Pva GSL sezona u 2017. godini polako dobija svoj epilog. Danas od 10:30 po našem vremenu igra se prvi polufinalni meč sezone, Zerg soO protiv Protossa sOs.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Sreda, 15.03.2017.

10:02

StarCraft 2 GSL 2017 S1 polufinale: soO – sOs
foto: KeSPA

Igra se bo7 duel (na 4 dobijene), a map pool je isti kao i cele sezone: Newkirk Precinct, Cactus Valley, Proxima Station, Whirlwind,
Echo, Daybreak i Abyssal Reef.

Eo “soO” Jun je fenomenalni Zerg igrač jedan od definitivno najboljih u istoriji ove strateške igre, ali i jedan od onih koga prati prokletstvo večito drugog. U karijeri je čak četiri puta stizao do GSL finala, ali je uvek gubio. Titulu GSL šampiona su mu u finalima uzimali INnoVation, Zest, Classic i Dear.

GSL finala nisu njegova jedina slaba tačka na premijer turnirima, dolazio je i do IEM Season X finala gde ga je još jednom sačekao INnoVation, kao i na DreamHack Stockholm 2014, gde mu je meru tada uzeo kolega Zerg, Solar. U Koreji soO ima šaljivi nadimak “Kong” koji fanovi koriste za “večito drugo mesto” igrače.

Priliku da po peti put dođe do GSL finala ima danas, a na tom putu mu stoji jedan od najsupešnijih StarCraft 2 igrača svih vremena, sOs. Ne treba posebno predstavljati Kim “sOs” Juna. Jedini čovek u istoriji koji ima dve titule šampiona sveta u StarCraft 2 (WCS 2013 i WCS 2015), i nebrojene druge titule, finala i polufinala sa najvećih svetskih StarCraf 2 turnira.

Do sada je u karijeri samo od turnirskih nagrada zaradio skoro pola miliona dolara, a poznat je kao $o$ zato što fanovi u šali kažu da voli da osvaja samo one turnire gde je nagrada za prvo mesto 100 000 dolara. Na ovom GSL Tastosis duo ga je prozvao i “La Cucaracha” zato što je kao izdržlji i neuništiv kao bubašvaba, taman mislite da je izgubio, ali on se nekim čudom vrati u igru i dobije partiju.

Zanimljivo je da je ovaj dvojac ovu GSL sezonu krenuo iz iste grupe u top 32 faze, ali nisu imali prilike da igraju zbog GSL sistema grupa.

Nema sumnje da nas danas u prvom polufinalu GSL 2017 sezone jedan čeka vrhunski StarCraft 2. Program, kao što smo već pomenuli, počinje od 10:30 po našem vremenu, a možete pratiti uživo na Twitch kanalu www.twitch.tv/gsl, gde će vam domaćini biti legendarni duo Tasteless i Artosis.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: