Stigao je novi balans patch za StarCraft 2

Nepunih tri dana nakon što se završio prvi globalni turnir u okviru StarCraft 2 WCS 2017, IEM Katowice, i već nam stiže balans zakrpa koja će snažno udariti objektivno trenutno najdominantniju rasu u igri – Terrane.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Sreda, 08.03.2017.

12:22

Stigao je novi balans patch za StarCraft 2
foto: Blizzard

Dovaljno je da vidite osvajače svih velikih premijer turnira poslednjih meseci, od BlizzCona (Terran ByuN), preko IEM Gyeonggi (Terran INnoVation) i WESG (Terran TY) do tek završenih Katovica, gde je titulu uzeo takođe TY, a u top 8 je bilo čak petoro Terran igrača.

U pitanju su dva jednostavna, ali krucijalna nerfa, koja će uzdrmati oba matchupa protiv obe suparničke rase. Iako je nerf Reapera bio samo u razmatranju, kada su videli koliko je neverovatno dobro ByuN radio harassment sa njima, popili su momentalni nerf. Njihove KD8 granate sa kojima “smaraju” ponajviše Zergove, će sada imati duplo veći cooldown, umesto 7 čak 14 sekundi, što će omogućiti više prostora protivniku da odgovori, a igrač koji kontorliše Reapera će morati mnogo više da razmisli kako da ih taktički upotrebi umesto što ih samo spamuje bez previše brige, znajući da odmah stiže nova granata.

Drugi nerf je dobila Widow Mine, i tiče se direktno Protoss matchupa, jer je splash damage na shield smanjen skoro pa duplo, sa +40 na +25.
foto: Blizzard
Sa druge strane Zerg je u ovom patchu dobio buffove, Hydralisk je ojačan za 10 hpa, sa 80 na 90 health, dok je tromi Corruptor generalno jako ubrzan. Brzina kretanja mu je povećana sa 4.1343 na 4.725, ubrzanje mu je povećano sa 3.675 na 4.2, dok mu je vreme potrebno da izvrši napad smanjeno sa .1193 na .0446.

Sve ovo će učiniti da Corruptor bude mnogo okretnija i brža jedinica, što će im omogućiti da lakše odgovori na direktne pretnje.

Fanovi su ovaj patch već nazvali “Dark patch” zato što je aktuelni vicešampion sveta poznat po svojoj ljubavi prema ovim bafovanim jedinicama i forsirao ih je jako puno i pre ovog patcha, tako da jedva čekamo da vidimo kakva će čuda raditi sada kada su ojačane.

Pored balans izmena, stigla je i nova mapa u co-op, o čemu više možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: