Esports B92.net

Sc2: WSVG duguje 10 000$ pobedniku

Jedan od najgorih turnira u istoriji i dalje nije isplatio svoje pobednike.

nikola savić KlanRUR Izvor:
Podeli

Aprila prošle godine smo pisali o katastrofi zvanoj World Series of Video Games i da organizatori duguju preko 30 000 dolara takmičarima za osvojene nagrade.

Iako se događaj odigrao oktobra 2015. godine, dakle pre godinu i po dana, StarCraft 2 igrač Džarod “JonSnow” Džordž se ovih dana otvorio u javnosti sa informacijom da on još uvek nije video ni dinara od 10 000 dolara, koliko je iznosila nagrada za prvo mesto koje je osvojio na turniru.

Njegov advokat Rodžer Kvils je u izjavi za medije rekao da “Kada igrač ostane neisplaćen na turniru koji se reklamirao sa velikim nagradnim fondom, da je u pitanju klasično kršenje zakona i da će novac morati da se izvuče zakonskim putem”.

On je naglasio da je Džarod utrošio puno svog profesionalnog vremena pripremajući se za taj turnir i da je oštećen i direktno i indirektno.

JonSnow je u kontaktu sa Luisom Pratom, glavnim odgovornim za ovaj nemili događaj, manje-više često, ali da od novembra nije imao nikakav razgovor sa njim, jer mu je stalno davao izgovore za odlaganja isplate.

Više o ovom katastrofalnom turniru možete pročitati ovde.

Prati B92 na Viberu

Starcraft 2

BeastyQT napustio mYinsanity

Naš najbolji i najpoznatiji StarCraft 2 igrač, Aleksandar “Beastyqt” Krstić, objavio je sinoć video blog u kome obaveštava svoje fanove da više nije deo švajcarske esport organizacije mYinsanity.

Starcraft 2 utorak 2.05. 01:20 Komentara: 3

aLive je novi član mYinsanity

Odlični korejski Terran, Han “aLive” Li Seok, od danas je novi član StarCraft 2 odeljka u mYinsanity, švajcarske esport organizacije, za koju igra i naš najpoznatiji StarCraft 2 igrač, Aleksandar “Beastyqt” Krstić.

Starcraft 2 ponedeljak 3.04. 13:25 Komentara: 0
strana 1 od 9 idi na stranu