ByuN ispao u GSL grupnoj fazi!

Danas su igrani mečevi grupe G top 32 faze prve GSL sezone u ovoj godini, i možemo reći da se dogodilo do sada najveće iznenađenje.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Sreda, 25.01.2017.

16:04

ByuN ispao u GSL grupnoj fazi!
foto: Twitch skrinšot

Aktuelni nosilac titule StarCraft 2 svetskog šampiona i pobednik poslednjeg GSL-a, Byun “ByuN” Hyun Woo, na zaprepašćenje mnogih, ispao je već u grupnoj fazi prve GSL sezone u 2017. godini.

Nagovestio je ByuN pre početka grupe da nije u najboljoj formi i da je dosta gubio u pripremnim mečevima, ali ovo niko nije očekivao. Posebno zato što je ranije čak otkazao i učešće na završnici Nation Wars IV, kako bi se pripremio za današnje mečeve.

Njega je u eliminacionom meču izbacio Kim “Ryung” Dong Won, takođe Terran igrač, koji je jednostavno nadigrao svetskog šampiona u svakom aspektu. Ipak, ne možemo reći da je ByuN igrao loše, jer smo gledali neverovatno dobar TvT mirror duel.

Otvorio je ByuN sjajnom pobedom u meču koji je u svakom pogledu ličio na onog ByuN-a kakvog poznajemo, masovni multitasking udarci sa malim dropovima na nekoliko mesta i onda frontalni ulazi sa glavnicom armije. Ipak, u sledeća dva meča RyunG je u potpunosti pročitao ByuN-a i naterao ga na čeone sudare masovnim armijama, ge BuyN ne može najbolje da iskaže svoj mikro potencijal.

Nakon druge pobede, što je značilo ispadanje za ByuN-a, videli smo jedan veoma emotivan momenat, jer su oba igrača plakala, ByuN zbog prevelikog razočarenja, a Ryung zbog neverice i sreće zbog pobede u grupi gde su svi očekivali da ispadne. Pored Ryunga, iz grupe je dalje prošao i Stats, koji je neočekivano lako dobio dav Terran igrača, iako Protoss trenutno ima najgori winrate u u istoriji protiv Terrana.

Tako su već u prvoj fazi GSL sezone 1 ispala oba GSL šampiona iz 2016. godine, jer je već na otvaranju sezone ispao Zest, ranije ovog meseca.

Ispod možete videti trenutak gde je ByuN praktično izgubio odlučujući meč, napravivši neverovatnu grešku usled neodlučnosti:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: