Overwatch League prihodi i do 720 miliona dolara godišnje

Overwatch League je najavljen na BlizzConu i predstavlja jedan od najambicioznijih Blizzardovih i uopšte najambicioznijih esports projekata do sada.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Utorak, 28.03.2017.

14:23

Overwatch League prihodi i do 720 miliona dolara godišnje
foto: Blizzard

Prema najnovijim procenama koje je iznela agencija za upravljanje investicijama Morgan Stenli (Morgan Stanley), ovaj projekat bi mogao na godišnjem nivou da ubire prihod i do 720 miliona dolara, što bi Ligu po zaradi stavilo u rang takmičenja kao što je recimo američko rvanje (WWE).

Da bi se to desilo, potrebno je za početak da se broj učesnika poveća sa 16 na 32, ali i naravno da se sklope mnoge druge kockice, kao što je stabilno velika publika i dobra monetizacija. Potrebno je i da Blizzard adekvatno “upregne ” Major League Gaming koji su kupili početkom 2016. godine.

U ovom trenutku ipak, prve realne opcije su da će za prvu godinu ili dve Liga zaraditi oko 100 miliona dolara godišnje. Od toga, procena je da će oko 32 miliona doći od licenciranja sadržaja i reklamiranja, oko 30 miliona od direktnih sponzorstva, dok će oko 27 miliona dolara stići putem prodaje raznih rekvizita vezanih za ligu, timove, igrače i Overwatch. Od same prodaje ulaznica za događaje, računa se da će zarada biti oko 12 miliona dolara.

U najgorem slučaju, ukoliko stvari baš krenu po lošem scenariju prve godine, prihodi od lige sigurno neće pasti ispod 20 miliona dolara, koliko je procenila kompanija Morgan Stenli.

Šta vi mislite, hoće li Overwatch League biti uspešan projekat ili fijasko?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: