Overwatch će možda dobiti map editor u budućnosti

Make it happen,Jeff!

Izvor: Nikola Saviæ KlanRUR

Utorak, 21.03.2017.

11:54

Overwatch će možda dobiti map editor u budućnosti
foto: Blizzard

Ako su po nečemu poznate Blizzardove igre, to su njihovi čuveni editori mapa koji su izrodili stotine i hiljade kvalitetnih mapa i modova, pa čak i čitave nove singlplejer kampanje, nove igre i nove žanrove.

Preko WarCraft III editora smo dobili Dotu iz koje se razvio čitav današnji MOBA žanr, dobili smo razne Tower Defense igre i gomilu drugih, zabavnih mapa. Daleko moćniji StarCraft 2 editor nam je takođe doneo puno zanimljivih modova, a mape koje prave profesionalni spravljači mapa ulaze svake sezone u zvanični map pool na ladderu.

Upravo zato nas raduje činjenica da je Džef Kaplan najavio mogućnost da jednog dana vidimo Editor Mapa i u Overwatchu. On je na Battle.net forumu napisao:

Veoma smo otvorenog uma kada je map editor za Overwatch u pitanju. Nažalost, endžin koji se koristi u Overwatchu je potpuno nov Blizzardov endžin, i moraće da prođe solidno puno vremena pre nego što budemo bili u mogućnosti da napravimo dobar Map Editor koji bi mogli da damo našim fanovima na korišćenje. U našim dugoročnim planovima Editor Mapa je svakako jedan od ciljeva, i duboko verujemo u sadržaj koji prave fanovi, ail ćemo morati da prođemo kroz mnoge izazove i poteškoće pre nego što ga učinimo javno dostupnim.

Ako znamo koliko energije i ljubavi Overwatch fanovi ulažu u razne stripove, animacije, crteže, kratke priče i ostali fan-made sadržaj, moramo da kažemo da jedva čekamo da vidimo šta će sve kreativni mapmapkeri da nam donesu kada se jednom pojavi Editor za Overwatch.

Možda tada Džef i ekipa prihvate i StarCraft 2 politiku, da se najbolje mape fanova dodaju u zvanični Map Pool.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: