Overwatch turnir u Las Vegasu forsira mape koje se ne igraju

Organizacija Overwatch tunrira u okviru MLG Las Vegas se odlučila da kompletno izbaci drafting fazu sa turnira.

Izvor: KlanRUR, Veljko Vukoviæ

Četvrtak, 08.12.2016.

13:01

Overwatch turnir u Las Vegasu forsira mape koje se ne igraju
Foto: MLG

Približava se prvi Overwatch turnir u organizaciji Major League Gaming (MLG) organizacije, koja je sada vlasništvo Blizzarda. Turnirom koji se održava u Las Vegasu od 16. do 18. decembra, učesnici nisu zadovoljni, tačnije, nisu zadovoljni sistemom takmičenja.

MLG je objavio da će kompletno izbaciti drafting fazu iz igre, koju će zameniti predefinisanim mapama za svaki meč u svakoj fazi takmičenja. Drafting faza u Overwatch takmičarskim mečevima je nezamenljiva, jer mnoge mape timovi jednostavno ne vežbaju.

Kontrolna mapa Ilios će biti igrana 9 puta tokom turnira, dok će Temple of Anubis i Route 66 biti igrane po 5 puta. Hibridna mapa Eichenwalde i King’s Row će biti igrane 4 puta, dok će ostale mape, sem nove Ecopoint: Antartica, biti igrane minimum dva puta.

Mnogi timovi se ozbiljno pripremaju za drafting fazu, prateći mečeve svojih potencijalnih protivnika i njihove selekcije mapa. “Idiotski je da forsirate mape koje niko ne igra ili su uvek banovane u draftovima koje svi turniri koriste”- prokomentarisao je Natan “xRetzi” Telen iz tima Rise Nation.

Zanimljivo je da se forsira mapa Ilios, koju mnogi profesionalni Overwatch igrači ne vežbaju tokom skrimova. Jedino objašnjenje koje nam pada na pamet je da je Blizzard, kao novi vlasnik MLGja odlučio da, ovim nesrećnim rešenjem, natera timove da igraju na većem broju mapa.

Izvor: KlanRUR.rs

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: