Hjuston Roketsi angažovali esport savetnika

Još jedan NBA klub je pred vratima esporta.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Utorak, 06.12.2016.

17:09

Hjuston Roketsi angažovali esport savetnika
foto: The Source

Poznati košarkaški klub iz najjače svetske lige NBA, Hjuston Roketsi (Houston Rockets), početkom ovog meseca je angažovao Sebastijana Parka, bivšeg izvršnog direktora tima Archon (Koji je prestao da postoji nakon što ga je i vlasnik Amaz napustio). Park je za Roketse angažovan da zauzme poziciju esport direktora, ali tim još uvek nije imao nikakve zvanične najave da ulazi u esport.

Kako je sam Park izjavio, njegova uloga će pre svega biti u ispitivanju terena i opcija koje ekipa iz Hjustona ima pred sobom, kada je u pitanju ulazak u esport svet. Rekao je još i da ga je privuklo to što “ljudi u Roketsima se ne plaše da kažu šta znaju, a šta ne znaju”. Kako kaže, oni znaju da je esport scena trenutno veoma vredna i da žele da nađu pravi način da iskorače u tom pravcu.

Njegova uloga će biti u tome da Roketse u esports svet uvede kao već uspešnu organizaciju sa svom potrebnom infrastrukturom i ljudskim resursima, i da tim kao takav u startu postane veliki igrač u onim esports oblastima u koje uloži.

Podsetimo, ranije ove godine su Filadelfija Seventisiksersi ušli u esport, kupovinom poznatog tima Dignitas, dok je klub NRG gde je doskorašnji Parkov kolega Amaz otišao, dobrim delom u vlasništvu legende Šeka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

13 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: