Južna Koreja: višegodišnji zatvor za varalice u video igrama

Južna Koreja je još jednom ispred svih kada su u pitanju video igre.

Izvor: nikola saviæ klan rur

Utorak, 06.12.2016.

10:00

Južna Koreja: višegodišnji zatvor za varalice u video igrama
foto:Fotolia

Jedan od najvećih problema gejming kompanija praktično od kad je pc multiplejer igara jeste izrada raznoraznih “hakova” za igre koji omogućavaju igračima nepravednu prednost i olakšano stizanje do cilja u takmičarskim igrama.

To su stvari kao što su aimbotovi, botovi za automatizovanje raznih akcija, maphackovi, skripte i sav ostali zlonamerni softver koji nije po ToS (Terms of Service) neke igre, i koji se distribuira besplatno ili se neretko i prodaje za nemali novac.

Kompanije muku muče sa ovakvim problemima i moraju stalno da pečuju igru kako bi onemogućili hakove da rade, ali i da investiraju u programe za kontrolu i nadgledanje igrača koji prepoznaju korišćenje neleganih stvari i da prolaze kroz talase banovanja igrača iznova i iznova.

U Koreji će ovakvim mukama gejming kompanija doći kraj, jer je nedavno parlament Južne Koreje doneo amandman na zakon koji ljude koji prave hackove za video igre stavlja sa druge strane zakona i na državnom nivou, pa će sada maphackeri morati dvaput da razmisle pre nego što krenu u ovaj “biznis”.

Kazna? Nimalo naivna. Maksimalna kazna određena ovim zakonom je 5 godina zatvora i/ili 43 000 dolara. Ovo je pozitivna stvar ne samo za igrače iz Koreje, već i one širom sveta, jer mnogi kreatori ovih ilegalnih alatki su upravo iz Južne Koreje, pa će ovo direktno uticati i na smanjeno prisustvo ovog sadržaja i na ostalim serverima širom sveta.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: