Grupa investitora sa Medžik Džonsonom kupila Team Liquid

Još jedna finansijska bomba na esports sceni.

Izvor: Nikola Saviæ klanrur.rs

Utorak, 27.09.2016.

19:40

Grupa investitora sa Medžik Džonsonom kupila Team Liquid
foto: Medžik Džonson, nba.com

Talas ulaska velikih finansija u esports ove nedelje se nastavlja. Ajaks je poslednji u nizu fudbalskih timova koji su ušli u esports, a juče smo dobili i prvi veliki NBA klub koji je rešio da uđe u eSports kupovinom renomiranog tima Dignitas.

Večeras nam stiže vest o još jednoj velikoj kupovini. Jedna od najpoznatijih eSports organizacija, Team Liquid, od večeras je u vlasništvu novoformirane organizacije pod nazivom aXiomatic, na čijem su čelu veliki američki investitori Piter Guber i Ted Leonsis.

Vlasnici Team Liquida, Stiv "LiQuiD112" Arhancet i Viktor "Nazgul" Gusens, su prodali ovoj grupi paket od 51% akcija čime su predali glavnu reč aXiomaticu. Njih dvojica će ostati na čelu Team Liquid organizacije kao izvršni direktori, dok će Guber i Leonsis biti glavni upravnici aXiomatic grupe.

Gruber i Leonsis su ogromni igrači na medijskom i šou biznis tržištu SAD-a. Vlasnici su brojnih sportskih timova, između ostalih i Golden Stejt Voriorsa i Vašington Wizardsa (NBA), a neke od njihovih kompanija stoje iza produkcije velikih muzičkih manifestacija, poput Zlatnog Globusa i American Music Awards.

Gruber i Leonsis će voditi glavnu reč u aXiomatic grupi, koju čini grupa investitora u kojoj se između ostalih nalazi NBA legenda Medžik Džonson, koji je rešio da se pridruži svom kolegi Šakil O'Nilu, koji je ranije ove godine krenuo sa ulaganjem u esports.

Team Liquid je jedna od najvećih i najstarijih esports organizacija, kroz čije su redove prošle mnoge legende esporta. U svojim redovima imaju timove u gotovo svim esports disciplinama, uključujući i StarCraft 2, League of Legends, Dota 2, Hearthstone, CS:GO, Heroes of the Storm, Overwatch, Halo, Street Fighter i SSBM.

Osim kao esports organizacija, Team Liquid je poznat kao i jedna od najvećih gejmerskih zajednica na internetu, gde desetine hiljada igrača svakoga dana razmenjuje ideje, mišljenja i komentare na aktuelne događaje. Na kraju, ali verovatno i jedna od najvažnijih stvari za eSports, Team Liquid ima mrežu esports enciklopedije poznatu kao liquipedia, koja predstavlja najpoznatiju i najbogatiju bazu informacija vezanih za esports (timovi, igrači, turniri, igre, događaji...).

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: