Počinje Worlds – Ko se može meriti sa Korejcima?

Konačno dolazi taj dan, dan kada će početi grupna faza najgledanijeg League of Legends turnira, svetskog prvenstva, Worlds 2017. Grupna faza igraće se četiri dana u nedelji, od četvrtka do nedelje, a svaki dan imaćemo prilike da gledamo čak šest mečeva, u tri grupe. I za ovogodišnji Worlds, Riot je spremio Pick’em, a osoba koja pogodi sve dobiće sva četiri ultimate skina. Ovako izgleda moj izbor za Pick’em. Žreb nije baš išao na ruku timova, a po žrebu najteži zadatak u grupnoj fazi imaće timovi EU i NA LCS-a.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Sreda, 04.10.2017.

22:24

Počinje Worlds – Ko se može meriti sa Korejcima?

Grupa A:

Grupa A je, kao i grupa C, jedna od “grupa smrti”. Cloud9 i AHQ definitivno spadaju među timove sa najtežim zadatkom u grupnoj fazi. Ni malo lak zadatak neće biti odneti pobedu u Bo1 seriji protiv vicešampiona Južne Koreje i šampiona Kine. Ovo je, može se raći, najveća šansa da ostali timovi zasijaju na internacionalnom turniru, jer ni korejski ni kineski timovi nisu pokazali preterano dominantnu igru tokom letnje polusezone. Mnogi vide Cloud9 kao upset tim, jer su bili najdominantniji tim u fazi doigravanja pre samo 7 dana. Uprkos svemu što je prethodno navedeno, ne vidim Cloud9 kao ekipu koja može uraditi više od uzimanja jednog gejma protiv kineskog ili korejskog tima, dok protiv ekipe AHQ očekujem pobedu, pa im sleduje treće mesto na tabeli. AHQ je u još gorem položaju od Cloud9, pa ih ne vidim nigde do na poslednjem mestu grupe A. Prava borba vodiće se između SKT-a i EDG-a. EDG nije dugo zabeležio pozitivan rezultat protiv SKT-a, ali dovođenje Hunija na Worlds može koštati SKT ukoliko nalete na protivnika sa dobrim top lejn igračem, a to može biti upravo EDG, a možda i Cloud9, ko zna. Ipak u metu patch-a 7.18, u kojem se igra vrti oko ADC igrača i supporta koji uzima Ardent Cencer, više vidim SKT kao prvoplasiranu ekipu grupe A, te su oni moj izbor za najbolju ekipu grupe A, dok će EDG morati da se zadovolji prolaskom u četvrtfinale sa druge pozicije.
Grupa B:

Grupa B je jedna od onih u kojoj će svaki poen odlučiti. Longzhu, kao šampion Koreje, ne bi trebao da ima problema sa ostalim ekipama, pa ih vidim ubedljivo kao prvoplasiranu ekipu u grupi, dok će se za drugo mesto boriti Immortals, Fnatic i Gigabyte Marines. Definitivno nas zanimljiva borba očekuje za drugu poziciju koja vodi u plej-of. Immortalsi su imali jednu od najboljih sezona od odlaska Hunija i Reignovera, dok Fnatic nije imao lošu sezonu EULCS-a, ali su u Play-In fazi igrali ne baš tako ubedljivo. Ne treba zaboraviti ni vijetnamski Gigabyte, koji je na MSI-ju pokazao potencijal i uspeo uzeti po gejm ekipama G2, TSM i World Elite. Ipak, imajući u vidu da je ovo najvažniji turnir godine, najveće šanse dajem Immortalsima, koji su cele godine radili da bi došli do ovde i ne vidim kao choke ekipu koja će olako ispasti iz grupe. Najveću borbu za drugo mesto, po mom mišljenju, vodiće sa Fnaticom, dok će Gigabyte biti tu da poremeti planove ostalim ekipama u grupi iznenađujućim pobedama. Moj izbor na Pick’emu ipak je otišao Immortalsima jer se Fnatic nije baš najbolje pokazao u Play-In fazi i pitanje je koliko se drastično njihova igra može promeniti za samo nedelju dana.
Grupa C:

Stigosmo do još jedne “grupe smrti”, a ova je zasigurno veća grupa smrti od prve. Po jedna ekipa iz Koreje i Kine, zajedno sa šampionom Evrope i debitantom, turskim Fenerbahceom. Grupa C je definitivno najneizvesnija grupa na ovogodišnjem Worlds-u. Svaka ekipa jačih liga može se plasirati u dalju fazu turnira. Korejski Samsung Galaxy je ekipa koja se pokazala kao najslabiji kvalifikovani korejski tim, pa je pitanje da li će ponoviti uspeh sličan prošlogodišnjem, kada su igrali u finalu. Ipak nije isto biti “prvi u selu” i “poslednji u gradu”, pa će Samsung definitivno biti favorit u grupi. G2 na Worlds dolazi motivisano. Osvojili su četvrtu uzastopnu EULCS titulu i igrali MSI finale. Iako je još jedan ozbiljan tim u grupi C, kineski Royal Never Give Up, G2 mi deluje kao bolji konkurent za plasman u dalju fazu takmičenja, pa ću ipak ekipi G2 prepustiti drugo mesto, dok Royal zajedno sa Fenerbahceom učešće završava u grupnoj fazi. OVa grupa je najteža za predvideti, tako da postoje ogromne šanse da moja predikcija nije baš najtačnija.
Grupa D:

Poslednja, i meni kao TSM fanu, najzanimljivija grupa jeste grupa D. Po kvalitetu možda i najslabija grupa jer sadrži samo jednu ekipu iz “velike lige”, a to je kineski World Elite. World Elite je kao trećeplasirana kineska ekipa na Worlds došla kroz Play-In fazu, kao Fnatic i Cloud9, i nije delovala previše dominantno protiv ne baš tako kvalitetnih timova, pa je pitanje kako će njihov nastup izgledati tokom grupne faze. TSM je još jednom osvojio NALCS, ništa novo, ali je pitanje koliko su spremni za Worlds. Amerika je poznata kao region čiji timovi igraju katastrofalno na internacionalnim takmičenjima, a Worlds ne pamti veliki uspeh NALCS tima, pa je pitanje da li TSM može ostvariti pozitivniji rezultat. Treći učesnik ove grupe je evropski vicešampion, Misfits. Nismo do sada imali prilike da vidimo “iznenađenje splita” da beleži dobar rezultat na Worlds-u, stoga ih ne vidim kao ozbiljnog konkurenta za izlazak iz grupne faze. Najveća prepreka ove tri ekipe biće tajvanski tim Flash Wolves. “Vukovi” nisu imali baš najbolji početak splita, ali su poboljšali svoju igru i savladali AHQ u finalu sa 3-0. Početkom godine osvojili su IEM, pobedivši G2 sa 2-0, a potom ispali u polufinalu MSI-ja protiv SKT-a, pa Flash Wolves nikako ne treba potceniti u grupi D. Jedini put kada je ova tajvanska organizacija prošla grupnu fazu bilo je u sezoni 5, 2015. godine, a pitanje je koliko im ova nova meta leži. Uzimajući u obzir metu, Team World Elite i TSM su, po mom mišljenju, ekipe koje će obezbediti učešće u četvrtfinalu, ali se ne može reći da su Flash Wolves i Misfits bez šansi za plasman. Bot lejn TSM-a deluje uigrano, što može biti ključ njihovog prolaza, dok ista stvar važi za WE na poziciji top lejnera, koji je doprineo plasmanu WE-a u grupnu fazu. U direktnom obračunu ove dve ekipe, 1-1 deluje kao sasvim realan rezultat iz dva meča, pa je pitanje koja od ove dve ekipe će imati bolji skor protiv ostala dva člana grupe D. S obzirom da je TSM ekipa koja svoje fanove ume da razočara onda kada se od njih najviše očekuje, Team World Elite je na mojoj Pick’em listi za grupu D postavljena za prvoplasiranu ekipu, TSM će završiti drugi, Flash Wolves treći, dok će Misfitsi svoj prvi nastup na Worlds-u završiti kao poslednjeplasirana ekipa grupe D.
Naravno, ovo je samo predikcija stanja na tabeli. Kao svaki turnir, i Worlds je pun iznenađenja, pa postoji ogromna šansa da koji pick, ako ne i više njih, bude promašen. Za kraj, moj Pick’em izgleda ovako:
Prvo kolo počinje u četvrtak, a prvog dana igraće se mečevi grupa A, B i C, odnosno samo grupa D neće igrati prvog dana. G2 će u duelu sa Samsungom imati šansu da opravda svoju ulogu favorita za prolaz dalje, koju sam mu dodelio u svom Pick’em-u. U grupi B Immortals će imati priliku da pokaže koliko su spremni u duelu protiv šampiona Koreje, Longzhu Gaming-a, dok će drugi korejsko-američki duel biti igran u grupi A u kojem se sastaju SKT i Cloud9. Ovako izgleda raspored mečeva za četvrtak:
Program počinje u 9h kada će biti ceremonija otvaranja najvećeg League of Legends turnira u godini, dok će prvi meč između Royala i Fenerbahcea početi oko 9:30h. Stream će biti na twitch.tv/riotgames, ne propustite LoL spektakl godine!

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: