Esports / LoL 1

LoL: NALCS se vraća u Best of 1 format lige

Zanimljiva vest osvanula je u svetu Esporta. Amerika je među poslednjim zemljama koje su u svoju LoL ligu uvele Bo3 format, a posle samo dve sezone ovaj region vratiće se na Bo1 format. Mnogi su ovaj potez Američke LoL scene okaraktersale kao veliku grešku.

Nikola MilićevićIzvor:

Best of 3 format, koji se praktikuje svuda u svetu, važi za najpoznatiji format, jer se tu može videti prava snaga svakog tima. Kiksevi se dešavaju, pa mogućnost da tim igubi jedan gejm ne može preterano uticati na sam ishod duela. Poznato je da su korejski timovi dosta jači od evropskih, američkih, a mnogi kao razlog za to vide format lige koja se već duži niz godina igra u Bo3 formatu. To je takođe jedan od razloga zbog kojeg su lige promenile format lige na Bo3, kako bi njihove ekipe mogle da se suprotstave korejskim na internacionalnim takmičenjima. Kako kažu iz Riota, namera uvođenja Bo3 formata bila je da se poveća gledanost, jer će tako svaki tim igrati barem 2 gejma što će privući fanove timova da se duže zadrže na strimu, što se nije dogodilo, jer jedan gledalac upali stream na pola same Bo3 serije i ne zadrži se više od jednog meča.

Kako Riot obaveštava, uvođenjem Bo1 formata ukinuće se dual stream, u kojem su se dva meča igrala odvojeno na dva Twitch kanala, i vratiće se na jedan kanal na kojem će se igrati svi mečevi. S obzirom na pad gledanosti uvođenjem Bo3 formata, ovaj postupak će skoro zasigurno vratiti gledanost NALCSu, ali ukoliko to ne bude slučaj Riot je obećao vraćanje Bo3 formata. Iako če doneti povećaj gledanosti, kako će ovaj format uticati na samu ligu i njene timove? Ne baš najbolje, jer će timovima faliti ono što im je problem na međunarodnim turnirima, a to je konstantost u njihovoj igri. U Bo1 formatu nikad se neće pokazati pravi kvalitet ekipe. Iznenađenja će uvek biti i slabije ekipe uz neki iznenađujući pick dođu do pobede. Pored toga, veruje se da Bo1 format smanjuje brzinu porasta kvaliteta lige i fanovi američke LoL scene se plaše da će se ovaj region opet naći među najslabijim regionima u svetu.

Best of 1 format je samo trenutno stanje lige, kako Riot kaže, i vraćanje na Bo3 format je sasvim realna opcija za NALCS, kao i uvođenje nekog novog formata ukoliko čelnici Riota dođu do zanimljivijeg formata same lige. Prvi test novog, starog, formata imaćemo 20. januara kada zvanično počinje NALCS Spring Split za sezonu 8.

Izvor: Klan RuR

Komentari 1
Čitajte
Pošalji komentar

LoL

Nastavlja se Vip Adria Liga - Derbi x25 i Asusa prvog dana!

Još tri nedelje ostale su do kraja grupne faze Vip Adira Lige. Stvari su postale neizvesnije nakon prošlonedeljnog poraza ekipe x25 protiv ekipe Bontech, pa je pred mladom ekipom x25 težak zadatak da izbori mesto u top 2 i obezbedi poziciju na LAN završnici u zagrebu 25. i 26. novembra.

LoL četvrtak 19.10. 17:22 Komentara: 1

Worlds 2017: Predviđanje četvrtfinala za Pick'em challenge

Nakon završene grupne faze, svi učesnici Pick’em-a dobili su rezultate svog izbora pobednika grupa. Sada je red došao na nokaut fazu u kojoj će se osam najboljih ekipa boriti za titulu svetskog šampiona. Četvrtfinalni parovi su izašli, a sada je na vas red da pogodite ko će imati pobednički niz na putu od četvrtfinala do titule svetskog prvaka.

LoL utorak 17.10. 13:23 Komentara: 4

SKT i Cloud9 kompletirali spisak učesnika Worlds plej-ofa

Okončana je grupna faza Worldsa i spisak učesnika četvrtfinala je kompletiran. Poslednji, četvrti, dan doneo nam je četvrtfinaliste iz grupe A. Edward Gaming se posle odličnog nastupa ipak nije plasirao u dalju fazu takmičenja, pa je mesto u četvrtfinalu, pored SKT-a, zauzeo Cloud9.

LoL nedelja 15.10. 12:49 Komentara: 4

Worlds 2017: Prvi poraz za TSM, Longzhu i Royal neporaženi

Prvo kolo Worldsa je završeno. Mnogo neočekivanih rezultata obeležilo je prvu nedelju koji su uticali na položaj timova na tabelama. Poslednji, četvrtdi, dan prve nedelje završio je prvi krug mečeva u preostale 3 grupe. Longzhu i Royal pobedili su i treći meč, a prvi poraz zabeležio je TSM.

LoL nedelja 8.10. 18:28 Komentara: 3