Esports B92.net

Worlds 2017 - Odrađen prvi deo žreba za LoL svetko prvenstvo

Nakon završenih kvalifikacija za završno svetsko prvenstvo, Worlds 2017, odrađen je i žreb u kojem su kvalifikovane ekipe saznale svoje protivnike u grupnoj fazi koja počinje 5. oktobra!

Nikola Milićević
Podeli

Timovi koji su bili učesnici žreba poređani su na osnovu plasmana njhivog regiona na ovogodišnjem Mid Season Invitational turniru, pa su se u žrebu našli timovi iz Južne Koreje, Kine, Severne Amerike, Evrope, Vijetnama i Tajvana. Svoje protivnike saznale su sve korejske ekipe, po 2 iz Kine Evrope Amerike i Tajvana, kao i jedini prestavnik i Vijetnama. Ovako izgleda žreb grupne faze za Worlds 2017. godine:

Group A
Edward Gaming (LPL)
SK Telecom T1 (LCK)
ahq e-Sports Club (LMS)
Pobednik Kvalifikacija


Group B
Longzhu Gaming (LCK)
Immortals (NA LCS)
Gigabyte Marines (GPL)
Pobednik Kvalifikacija


Group C
G2 Esports (EU LCS)
Samsung Galaxy (LCK)
Royal Never Give Up (LPL)
Pobednik Kvalifikacija


Group D
Flash Wolves (LMS)
Misfits (EU LCS)
TSM (NA LCS)
Pobednik Kvalifikacija

Grupa C definitivno deluje kao grupa smrti, dok iz ovog žreba deluje kao da najbolji američki predstavnik, TSM, ima učešće u najlakšoj grupi. Iako grupe A B i C imaju ekipe iz Vijetnama i Tajvana, grupe uopšte neće biti toliko lake. Poznato je da na međunarodnim turnirima, kao i svim turnirima širom sveta u svim sportovima i esportovima, upravo autsajderi umeju napraviti najveće iznenađenje i uzeti po koji meč favorizovanom protivniku.

Nakon ovakvog ishoda žreba, od neazijskih timova, najviše se očekuje od TSMa i Misfitsa koji se nalaze u grupi D, koja je možda i najlakša grupa imajući u vidu da se u njoj ne nalazi ni jedan kineski ni korejski predstavnik.

Kao što se iz dosadašnjeg žreba može zaključiti, ostalo je još da se saznaju poslednji, četvrti, članovi svih grupa. Poslednji članovi grupa odlučiće se na kvalifikacijama u kojima učestvuje čak 12 ekipa, koje su podeljene u 4 grupe po 3. Za favorite za plasman u grupnu fazu definitivno faže evropski Fnatic, kineski World Elite i američki Cloud9. Ovako su raspoređene kvalifikacione grupe:

Group A
Team WE (LPL)
Gambit (LCL)
Lyon Gaming (LLN)


Group B
Cloud9 (NA LCS)
Team oNe Esports (CBLoL)
Dire Wolves (OPL)


Group C
Fnatic (EU LCS)
Young Generation (GPL)
Kaos Latin Gamers (CLS)


Group D
Hong Kong Attitude (LMS)
1907 Fenerbahçe (TCL)

Rampage (LJL)

Imajući u vidu potencijalna tri učesnika grupa, očigledno je da ovih “grupa smrti” može biti i više, na primer u slučaju upadanja Fnatica u grupu A sa SKTom EDGjem i AHQom ili plasmana Cloud9 u grupu C sa ekipama G2 Royal i Samsung. Poslednji kvalifikacioni turnir igra se 23. septembra, dok se Worlds igra nedelju dana kasnije, u standardnom terminu prve nedelje oktobra.

LoL

Poznata imena četiri nova učesnika NALCS lige

Uvođenjem franšiza u američku League of Legends ligu, otvorilo se mesta za nove učesnike. U samu ligu ušli su Optic, kao i NBA timovi Cleveland Cavaliers, Golden State Warriors i Houston Rockets, a ove košarkaške organizacije dali su imena svojim esports timovima.

LoL petak 17.11. 15:39 Komentara: 3

LoL Vip Adria: Crvena Zvezda u plej-ofu sa RuRom!

Završena je grupna faza LoL Vip Adria Lige. U mečevima odigranim drugog dana Crvena Zvezda i RuR zabeležili su pobede od 2-0, a upravo ove dve ekipe odigraće međusobni duel u plej-ofu za LAN završnicu u Zagrebu 26. novembra na Reboot Infogamer festivalu!

LoL nedelja 5.11. 00:22 Komentara: 1
strana 1 od 34 idi na stranu