Esports B92.net

Worlds 2017 - Odrađen prvi deo žreba za LoL svetko prvenstvo

Nakon završenih kvalifikacija za završno svetsko prvenstvo, Worlds 2017, odrađen je i žreb u kojem su kvalifikovane ekipe saznale svoje protivnike u grupnoj fazi koja počinje 5. oktobra!

Nikola Milićević Izvor:
Podeli

Timovi koji su bili učesnici žreba poređani su na osnovu plasmana njhivog regiona na ovogodišnjem Mid Season Invitational turniru, pa su se u žrebu našli timovi iz Južne Koreje, Kine, Severne Amerike, Evrope, Vijetnama i Tajvana. Svoje protivnike saznale su sve korejske ekipe, po 2 iz Kine Evrope Amerike i Tajvana, kao i jedini prestavnik i Vijetnama. Ovako izgleda žreb grupne faze za Worlds 2017. godine:

Group A
Edward Gaming (LPL)
SK Telecom T1 (LCK)
ahq e-Sports Club (LMS)
Pobednik Kvalifikacija


Group B
Longzhu Gaming (LCK)
Immortals (NA LCS)
Gigabyte Marines (GPL)
Pobednik Kvalifikacija


Group C
G2 Esports (EU LCS)
Samsung Galaxy (LCK)
Royal Never Give Up (LPL)
Pobednik Kvalifikacija


Group D
Flash Wolves (LMS)
Misfits (EU LCS)
TSM (NA LCS)
Pobednik Kvalifikacija

Grupa C definitivno deluje kao grupa smrti, dok iz ovog žreba deluje kao da najbolji američki predstavnik, TSM, ima učešće u najlakšoj grupi. Iako grupe A B i C imaju ekipe iz Vijetnama i Tajvana, grupe uopšte neće biti toliko lake. Poznato je da na međunarodnim turnirima, kao i svim turnirima širom sveta u svim sportovima i esportovima, upravo autsajderi umeju napraviti najveće iznenađenje i uzeti po koji meč favorizovanom protivniku.

Nakon ovakvog ishoda žreba, od neazijskih timova, najviše se očekuje od TSMa i Misfitsa koji se nalaze u grupi D, koja je možda i najlakša grupa imajući u vidu da se u njoj ne nalazi ni jedan kineski ni korejski predstavnik.

Kao što se iz dosadašnjeg žreba može zaključiti, ostalo je još da se saznaju poslednji, četvrti, članovi svih grupa. Poslednji članovi grupa odlučiće se na kvalifikacijama u kojima učestvuje čak 12 ekipa, koje su podeljene u 4 grupe po 3. Za favorite za plasman u grupnu fazu definitivno faže evropski Fnatic, kineski World Elite i američki Cloud9. Ovako su raspoređene kvalifikacione grupe:

Group A
Team WE (LPL)
Gambit (LCL)
Lyon Gaming (LLN)


Group B
Cloud9 (NA LCS)
Team oNe Esports (CBLoL)
Dire Wolves (OPL)


Group C
Fnatic (EU LCS)
Young Generation (GPL)
Kaos Latin Gamers (CLS)


Group D
Hong Kong Attitude (LMS)
1907 Fenerbahçe (TCL)

Rampage (LJL)

Imajući u vidu potencijalna tri učesnika grupa, očigledno je da ovih “grupa smrti” može biti i više, na primer u slučaju upadanja Fnatica u grupu A sa SKTom EDGjem i AHQom ili plasmana Cloud9 u grupu C sa ekipama G2 Royal i Samsung. Poslednji kvalifikacioni turnir igra se 23. septembra, dok se Worlds igra nedelju dana kasnije, u standardnom terminu prve nedelje oktobra.

Prati B92 na Viberu

LoL

Samsung Galaxy demolirao KT Rolster i plasirao se na Worlds

U subotu je odigran korejski promotion tournament koji je odlučivao koji učesnik LCKja će biti poslednji, treći, predstavnik Južne Koreje na Wolrdsu. Iako je finale promotion turnira odigrano između ekipa Samsung Galaxy i KT Rolster, duel za završio ranije nego očekivano. Samsung Galaxy odneo je ubedljivu pobedu.

LoL nedelja 3.09. 14:25 Komentara: 0

Četvrta za G2 ili prva za Misfits – počinje finale EULCSa!

Počinje finale EULCS plej-ofa. Vikend u Parizu biće obečežen ovim događajem, a mečeva će biti oba dana ovog vikenda. Subota je rezervisana za borbu za treće mesto u kojoj će se sastati Fnatic i H2K, dok nas veliko finale očekuje u nedelju u kojem igraju G2 i iznenađenje plej-ofa, Misfits.

LoL subota 2.09. 13:03 Komentara: 0

Istorijski dan za srpski esport, Nikola Senpai igra u EULCS!

Odigran je promotion tournament evropskog LCS, u kojem je odlučena sudbina poslednjeplasiranih timova EULCS i najbolje rangiranih timova EUCSa, a timovi drugog ranga evropske LoL lige bili su uspešniji od svojih kolega iz grupa A i B. Ovom pobedom, Srbija je dobila svog prvog učesnika EULCS ikada – Nikolu “Nikola Senpai” Đorđevića.

EULCS predstavljla najviši rang takmičenja u Evropi u jednoj od najpopularnijih svetskih esport igara, League of Legends, i pandan je Ligi Šampiona u fudbalu.

LoL petak 25.08. 20:32 Komentara: 6
strana 1 od 30 idi na stranu