Istorijski dan za srpski esport, Nikola Senpai igra u EULCS!

Odigran je promotion tournament evropskog LCS, u kojem je odlučena sudbina poslednjeplasiranih timova EULCS i najbolje rangiranih timova EUCSa, a timovi drugog ranga evropske LoL lige bili su uspešniji od svojih kolega iz grupa A i B. Ovom pobedom, Srbija je dobila svog prvog učesnika EULCS ikada – Nikolu “Nikola Senpai” Đorđevića.

EULCS predstavljla najviši rang takmičenja u Evropi u jednoj od najpopularnijih svetskih esport igara, League of Legends, i pandan je Ligi Šampiona u fudbalu.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Petak, 25.08.2017.

20:32

Istorijski dan za srpski esport, Nikola Senpai igra u EULCS!

Giants i Shalke04, koji je ušao u esport upravo sa LoL timom, pobedili su svoje mečeve protiv poslednjeplasiranih timova EULCS, ekipa Ninjas in Pyjamas i Mysterious Monkeys, nakon čega su dve najbolje ekipe EU Challenger Series odigrale meč za plasman u EULCS iz kojeg je Giants Gaming izborila plasman u najelitnije evropsko takmičenje. U petak se igrao donji kostur takmičenja u kojem su se sastale dve gubitničke ekipe, Shalke04 Esports i Ninjas in Pyjamas.
Kao prikaz koliko su loši bili predstavnici EULCS, pokazuje činjenica da su oba takmičara druge evropske LoL lige, EUCS, poprilično dominantno dobijali mečeve protiv poslednjeplasiranih ekipa EULCS.Ekipa Shalke04 ubedljivo je, sa 3-0, izborila plasman, odnosno povratak u EULCS i priključila se svom ovosezonskom kolegi iz EUCS, Giants Gamingu. Pored uspeha ove dve ekipe, najviše se ističe pobeda Shalkea, barem za navijače sa Balkana, jer je kao deo postave Shalkea, u EULCS, plasman izborio jedan od najboljih ADC igrača na Balkanu i najbolji srpski ADC, Nikola “Nikola Senpai” Đorđević.

Pozicija ADC (Attack Damage Carry) predstavlja jednu od glavnih uloga u igri League of Legends, gde igrač, kao što joj i ime kaže, "nosi" tim sa velikom količnim štete i ubistva protivničkih igrača i dobra partija na ovoj poziciji je uvek ključna za uspeh celog tima.
Nikola Senpai postao je tek drugi čovek sa prostora bivše Jugoslavije koji će biti deo EULCS tima. Ko nije upoznat, trenutno jedini igrač iz regiona u EULCS je mid lejner ekipe G2, Luka “Perkz” Perković. Ovo je definitivno istorijski momenat za srpski, a i esport celog regiona i nadamo se da ćemo više ovakvih prilika imati da vidimo. Ko zna možda se i neki tim sa naših prostora priključi najvišem rangu evropske LoL scene.

Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: