Holandski fudbaler tužio Riot zbog sličnosti sa skinom

Sećate se vesti u kojoj je Riot tužio osnivača igre Mobile Legends? Sada se Riotu uzvraća istom merom. Još davne 2014. godine izašao je drugi skin za Luciana, Striker Lucian. Za razliku od ostalih skinova fudbalske tematike, ovaj je Riotu napravio probleme. Sam Lucian na splash artu skina izgleda kao penzionisani holandski fudbaler Edgar Davids.

Izvor: Nikola Miliæeviæ

Sreda, 16.08.2017.

19:55

Holandski fudbaler tužio Riot zbog sličnosti sa skinom

Sam igrač je, te 2014. godine, na svom Twitter profilu objavio kako je počastvovan što Lucian liči na njega. Međutim, Edgar Davids je promenio svoju odluku i tužio Riot zbog narušavanja njegovog izgleda. Kao u slučaju igre Mobile Legends, i ovoga puta sud je stao na stranu tužioca, pa je holandski sud prihvatio tužbu Edgara Davidsa. Kako prenose mnogi fudbalski i esports mediji, Riot će biti u obavezi da Edgaru Davidsu isplati određenu sumu novca, pretpostavlja se deo od ukupne zarade za skin. Velikom broju poznavaoca fudbala ovaj skin izgleda kao Edgar Davids, mislite li i vi isto?
Izvor: Klan RuR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: