LoL: Kako dobiti dosadne assassine?

Danas pričamo o omiljenim likovima AD carry mejnova, one-shot herojima!

Izvor: david bukumira KlanRUR

Nedelja, 18.06.2017.

08:17

LoL: Kako dobiti dosadne assassine?

Da li znate osećaj kada se Rengar sprema da skoči na vas? Vidite onaj znak nad svojom glavom, stavljate prste na tastaturu i čekate da maca skoči na vas. Odjednom, ekran izgubi boje i vi lupate pesnicom o tastaturu, šutirate sto i lomite prvo što vam je pri ruci. Isto i sa Fizzom, Master Ziem, LeBlanc, Talonom i još mnogo drugih assassina. Kako se boriti protiv one-shota i kako sačuvati vaše živce?

Kao prvo, nisu svi assassini one-shot heroji, mada ipak većina njih može da izvede nešto slično one-shotu. Najvažnije je da se protiv one-shot heroja odabere odgovarajući kanter heroj. Kanter za one-shot su tenkovi, mada su heroji sa velikom mobilnošću takodje vrlo dobri protiv njih, ali zahtevaju više skill. Moj omiljeni anti-one-shot heroj je Fiora, zbog njene nerannjivosti i mogućnosti da ubije mete brzo, predstavlja pravu noćnu moru ako njeno W ima savršen tajming.

Ali ako ste u nemogućnosti da izaberete kantera assassinima, ovo su univerzalni načini da nadigrate one-shot protivnike:

1. Većina one-shot heroja ima slabu lejn fazu i tu treba da ih stisnete i da im ne date da farmaju! Računajte ovako: za svaki CS koji oni dobiju, vi ste korak bliže da vam pola tima ode AFK na 20 minuta, zato ih uništite ne dajte ni jedan farm bez borbe, kaznite ih ako pokušaju da vam priđu, jer bez farma nema para, a bez para nema itema da vas ubiju za manje od jedne sekunde.

2. Ako ste prvi korak ispunili kako treba, ili bar delimično, zovite junglera da vam pomogne i pokušajte da ubijete svog neprijatelja. Ali ključno je da se neprijatelj ubije! Ako mu gank forsira Flash, to nije dovoljno, uradite sve da dobijete prvo ubistvo u lejnu! Zapamtite ovo: one-shot heroji rade na principu velika nagrada zahteva veliki rizik, zato ako ih ubijete veoma rano, kaznićete njihov rizik i time sprečiti nagradu!

3. Ne potcenjujte protivnika ni ako ste ga masakrirali u lejn fazi! Pazite na njega, ako ode da se sladi vašim AD kerijem, gotovi ste! Ako vidite da se nameračio na vaše saigrače, imate 2 opcije: prva je da ostanete i pushujete lejn, mada je to rizično, jer će one-shot neprijatelj slobodno da luta mapom i pravi pakao vašem timu. Ovu opciju primenjujte jedino ako ste ga apsolutno uništili u lejn fazi (7-0 ili tako nešto). Druga opcija je ako ste ga ubili jednom ili dva puta. Tada ga pratite i ne dajte mu da diše! Napravite counter gank, po mogućstvu ubijte i na drugom delu mape i tako dodatno kaznite.

4. Ako mislite da će vas one-shot heroj uništiti i pored gankova, onda prilagaodite build neprijateljskom damage tipu i samo zagrlite svoju kulu i ne dajte se! Ako se opustite i krenete u napad, čestitamo postali ste fider! Igrajte bezbedno i bez rizika. One-shot heroji su ranjivi i ako nisu nafidani neće ići po vas ispod kule.

Pored ovih saveta, pametno bi bilo naći dva do tri heroja sa kojima se možete suprotstaviti assassinima, jer ćete pored dobre taktike imati skillove i crowd control da vam pomogne u neutralisanju agresivnih igrača.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: