Nova pravila u Koreji, igračima preti zatvor za bustovanje!

Južna Koreja je odavno poznata kao kolevka esporta, a sada su pravila gejminga digli na viši nivo. Jeste li ikada mislili da igranjem video igara možete biti novčano kažnjeni i završiti u zatvoru? E pa Koreja se pobrinula za to.

Izvor: Nikola Miliæeviæ klan rur

Četvrtak, 15.06.2017.

13:11

Nova pravila u Koreji, igračima preti zatvor za bustovanje!

Riot je već odavno uveo pravilo o zabrani boostovanja, ali to pravilo trenutno važi samo za igrače koji su pod njihovim ugovorom, odnosno za LCS igrače. Igrač koji prekrši ovo pravilo, biva banovan sa pro scene na neodređeno vreme, a takođe mora i da plati novčanu kaznu. Takav slučaj se dogodio mid lejneru bivše ekipe Impulse, Ju “XiaoWeiXiao” Žanu, koji je dobio zabranu igranja jedan split. Ipak, nova pravila u Južnoj Koreji su nešto drugačije.

Ova pravila za elo boosting neće važiti samo za igrače koji igraju LCK, već za sve LoL igrače u celoj državi. Verovali ili ne, bustanje će LoL igrače Južne Koreje odvesti u zatvor. Da, kazna za boostovanje je dve godine zatvora, a pored toga osoba će morati da plati i kaznu od 18 hiljada dolara. Kako kažu iz Esports saveza Koreje, ovo je samo jedan od koraka na putu ka večnoj zabrani boostovanja koju Riot želi da uvede.

Ko zna, možda jednog dana boost i zvanično bude zabranjen u celom svetu. Ipak ćemo na to sačekati još nekoliko godina zasigurno.

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: