Riot više neće banovati igrače zbog off-meta šampiona

Prethodnih meseci jedan deo League of Legends igrača je bio poprilično glasan zbog specifičnog razloga za banovanje naloga nekih igrača na čak 14 dana.

Izvor: nikola saviæ KlanRUR

Utorak, 28.03.2017.

12:32

Riot više neće banovati igrače zbog off-meta šampiona
foto: Riot Games

Naime, neretko se dešavalo da igrači koji žele da igraju off-meta šampione bivaju označeni kao trolovi od strane svojih nasumičnih saigrača u solo queue, čak iako jednostavno žele da zapravo pobede, ail i da eksperimentišu i probaju da “razbiju” metu.

Postavlja se onda pitanje koja je svrha izbora šampiona ako je igračima praktično zvanično zabranjeno da igraju neke šampione samo zato što nisu u meti i ako zbog toga olako mogu da budu označeni kao trolovi koji namerno sabotiraju partiju.

Riot je ovih dana promenio i ublažio pravila po ovom pitanju i umesto bana od 14 dana, sada će se nalog igračima koji budu optuženi za trol samo privremeno zaključati, nakon čega igrač odmah treba da kontaktira podrušku i objasni situaciju.

Ukoliko je igrač zaista imao dobre namere, dobiće upustvo od podrške kako da bolje i jasnije komunicira sa svojim saigračima zašto je baš taj šampion njegov pik i koja je njegova strategija za dobijanje partije sa tim pikom, kako ga ubuduće ne bi markirali kao trol nalog u solo queue partijama.

U zvaničnom saopštenju Riot kaže da želi da ohrabri igrače da igraju i testiraju sve šampioni i da zbog toga uvode ove mere ublažavanja, ali da istovremeno moraju i da ostanu pažljivi jer i dalje ima ljudi koji jednostavno žele da unište iskustvo zabavnih partija ostalim igračima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: