Sportsko nasilje se u Grčkoj ipak nije prelilo na eSport

Izvor: Miloš Španoviæ KlanRUR

Sreda, 22.03.2017.

11:16

Sportsko nasilje se u Grčkoj ipak nije prelilo na eSport

Pre nekoliko dana je internet buknuo izveštajima o tuči u Grčkom LGC, tj grčkoj League of Legends ligi, i odmah su počela nagađanja i preuveličavanje priče kako su u pitanju navijači Olimpijakosa i sportski huligani. Iako zabrinjavajuće, većina ovih vesti je opovrgnuta i sada saznajemo stvarnu realnost priče.

Klip ispod sadrži glasovni snimak u kom se čuje mnogo buke koja podseća na nasilnu tuču, dok snimak kasni pa vidimo da tim još uvek igra. Izveštaji su sugerisali da su dva igrača Panatinaikosa prebijena dok je vlasnik tima završio u bolnici, jer su navijači Olimpijakosa upali na stejdž i tukli igrače, kastere i publiku. Sada saznajemo da su svi igrači tima, kasteri i pomenuti vlasnik dobro i da niko nema nikakve ozbiljne povrede a da nasilnici nisu bili pripadnici Olimpijakosove navijačke grupe već su izražene samo sumnje da su u pitanju navijači NEODREĐENOG tima. U sve je uključeno mnogo nagađanja, a policija je kasnije demantovala da je u pitanju sportska navijačka grupa.

Verovatno nikada nećemo saznati šta je zaista bilo u pitanju, a izjavu igrača PAO Pun1sher koji demantuje da je u pitanju sportsko nasilje između klubova možete pogledati ispod (počinje od 00:17): Prevod (PAO Pun1sher):

Ok Mihajlo, neki grčki huligani verovatno, mi ne znamo koji, iz kog tima, možda su to bili…imamo dva osumnjičena tima…došli su na LAN i tukli nas…udarali nas zaista jako, pogotovo vlasnika, nismo mogli da odreagujemo…bilo je…

Mnogo nagađanja a očigledno je da je fokus napadača bio na vlasniku tima i verovatno iz nekog drugog razloga a ne zbog pripadnosti Panatinaikosu. Važno je da se ružne stvari iz sporta ne prelivaju u eSport jer to ni na koji način ne doprinosi njegovom zdravom razvoju i promociji. Bitno je da su svi igrači dobro i da je lavina nagađanja zaustavljena.

Izvor: KlanRUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: