NA LCS Liga – Dan 2

Nastavljaju se mečevi najkvalitetnijih američkih League of Legends timova

Izvor: Nikola Saviæ klan rur

Subota, 21.01.2017.

21:27

NA LCS Liga – Dan 2
foto: Riot Games

Novu sezonu NA LCS-a otvorio je duel između TSM-a i Cloud 9, gde je TSM na razočarenje mnogih, igrao zaista loše i izgubio 2:0. Novi džangler Huan “Contractz” Garsija, sjajno je pokazao da može da se nosi sa najboljim džanglerima Amerike, te će biti zanimljivo videti ga u ostatku sezone. Veoma je teško prognozirati ko će ove sezone biti konkurent za titulu. Timovi su obnovljeni, ima previše novih igrača na koje treba obratiti pažnju, te će ova sezona biti zanimljivija od bilo koje NA LCS lige do sad.

Counter Logic Gaming vs Team Liquid

foto: Riot
CLG je jedini tim u NA Lcs-u koji nije menjao postavu. Nakon solidne prošle sezone, čelnici CLG-a odlučili su da se drže iste postave. Iako je dosta kritka bilo na račun top lejnera Daršana “Darshan” Apadhijaha i mid lejnera Čoia “HuHi” Džae-hjuna, moramo uzeti u obizr da je CLG igrao dobro na svetskom prvenstvu, čak iako nisu uspeli da prođu grupnu fazu. Njihova igra od splita do splita varira. Osvojili su Spring Split, bili drugo mesto na Mid-Season Invitational gde su u finalu izgubili od ekipe SKT T1, ali na žalost su Summer Split odigrali loše. Tačno je da je Huhiju, zbog bagova na heroju, oduzet Aurelion Sol, takođe je tačno da je njihov trener Toni “Zikzlol” Grej imao zdravstenih problema, ali to ne osporava njhov učinak od deset pobeda i čak osam izgubljenih mečeva u toku Summer Splita .

Od Huhija i Trevora “Stixxay” Hajesa se najviše očekuje. Stixxay je poznat po tome da svojim performansom može sam da dobije mečeve, ali u ovom meču, igraće protiv jednog od najboljih, ako ne i najboljeg AD kerija u NA Lcs-u, Čaea “Piglet” Gvang-jina.

Team Liquid je igrao dobro na IEM XI Gyeonggi-u, mada se moglo primetiti da se ekipa i dalje uigrava. Kim “Reignover” Ui-jin je bio najbolji džangler prošle sezone, te će on, uz Pigleta, biti njabitniji igrač ove sezone. Piglet je i dalje u dobroj formi, te će njegov performans biti krucijalan, jer očigledno će on biti glavni keri u timu. Treba obratiti pažnju i na odličnog top lejnera, Semsona “Lourlo” Džeksona, koji je igrao sjajno prošle sezone. Jedini problem u ovoj novoj postavci može biti Grejson “Goldenglue” Gilmer, koji se i nije baš pokazao na IEM Xi Gyeonggi-u, te je uprava reagovala dovođenjem Ostina “Link” Šina. Link je poslednji meč u NA Lcs-u, igrao 2015. zbog čega je njegova igra pod velikim pitanjem.

Neosporovio je da CLG ima prednost u ovom meču zbog sinergije igrača, ali ne treba zaboravati da njihovi najjači lejnovi, bot i džungla, igraju protiv najjačih lejnova TL-a. Zekjueri “Aphromoo” Blek imaće najteži zadatak u meču, a to je onemogućiti Pigletu da dobije lejn, jer Piglet svaku prednost ume dobro da iskoristi. Vrlo je moguće da će se igrači CLG-a najviše fokusirati na bot lejn, ali ne treba zaboraviti uigranost Pigleta i Meta “Matt”Elenta, koji pokazuju odilčnu sinergiju. Goldeglue će verovatno igrati pasivno i čekati kasnu fazu igre, mada, ukoliko se HuHi odluči da romuje i pomaže drugim lejnovima, biće teško zaustaviti ga i to zahteva od Goldengluea da pokaže malo više agresivonsti u igri. Clg ima prednost zbog sinergije, ali ukoliko Piglet i Reginover odigraju dobro, biće veoma teško po Clg. Svakako očekuje nas odličan meč.

Prognoza: Team Liquid 2:1 Counter Logic Gaming

Team EnVyUs vs FlyQuest

foto: Riot
Team EnVyUs je sezonu počeo dobro, ali završio loše. Kvalifikaciju za svetsko prvenstvo počeli su ubedljivom pobedom nad ekipom Team Liquid-a, ali igra protiv Cloud 9 bila je jedna od najloših u sezoni. Cloud 9 ih je bukvalno ponizio i nažalost, to je poslednje što smo videli od tima Envy. Dovođenje Nama “LirA” Tae-joa , bivšeg džanglera afreeca Freecs-a , je odličan potez, te će on biti od velike važnosti u ovoj sezoni. Šin “Seraph” Vu-jeong i Noh “Ninja” Geon-vu su već pokazali da mogu biti predvonici tima, te se to neće promeniti ni ove sezone. Lira će igrati uz Ninja i Sepah, i davati njima prostora za što bolje kerovanje.

FlyQuest , ili bivši Cloud 9 Challenger, će se po mišljenju mnogih, ove sezone boriti za opstanak u ligi. Postava koja je dovela C9 Challenger u Lcs, ista je na svim pozijicma osim u džungli. Galen “Moon” Holgejt će zameniti fenomenalnog, sada igrača C9-a, Huana “Contractz” Garsiju, koji je bio jedan on najvažnijih igrača ekipe. Moon se do sada nije baš najbolje pokazao, zbog čega je odluka dovesti njega veoma problematnična. Neosporivo je da su igrači FlyQuest-a znatno slabiji u odnosu na druge. Jedini koji se izdvaja u njihovoj ekipi je mid lejner Hai “Hai” Lem od kojeg se mnogo očekuje. Ukoliko FlyQuest igra kao što je nekada igrao pod imenom Cloud 9, biće ovo solidna sezona za njih, ali, od tada je prošlo mnogo vremena.

Echo Fox vs Immortals

foto: riot
Echo Fox je počeo novu sezonu porazom od ekipe Phoenix1, rezultatom 2:0. U meču provtiv P1-a, moglo se primetiti da se ekipa još uvek uigrava i da im je potrebna bolja komunikacija u timu. U sinoćnom meču mogli smo videti mnogo grešaka sa obe strane, ali nažalost Echo Fox je imao problem u timskoj borbi, zbog čega su i izgubili meč. Dešavalo se da se Jang “Looper” Hyeong-seok ušeta u proivnički tim, momentalno bude ubijen ,a ostalih igrača nema nigde da ga isprate. Henrik “Froggen” Hansen na Leblank i nije toliko pokazao. Imao je dobru ranu fazu igre, ali kasnije nije uspeo da iskoristi njen pun potencijal. Iako je uzeo tripl kil u sjajno odigranoj timskoj borbi, Froggen kasnije nije mogao da priđe protivničkim igračima zbog Lissandre. Bot lejn deluje dosta nesigurno, ali bez pomoći saigrača, suport Ostin “Gate” Ju na Tahm Kench-u davao je sve od sebe kako bi sačuvao svog AD kerija, ali to nije bilo dovoljno. Looper je igrao solidno, ali ima mesta za poboljšanja. Novi džangler tima, rookie, Metju “Akaadian” Hajginbotom je igrao zaista dobro, ali problem je bio što je stalno kasnio u timskim borbama, verovatno zbog loše komunikacije tima.

Immortals počinje sa izmenjenim sastavom u odnosu na prošli Split. Od starih igrača, ostao je samo mid lejner Judžin “Pobelter”Džastis Park. Dovođenjem Lija “Flame” Ho-jonga i Džošue “Dardoch” Harneta, Immortals je stavio do znanja svima da žele da se bore za svetsko prvenstvo, ali ako ne i prvaka NA Lcs-a. Problem u ovom timu je bot lejn. Li “Cody Sun” Ju San je dobar igrač, ali se na IEM XI Geonggy nije baš najbolje pokazao i u većini slučajeva je protivnik iskorišćavao slabost bot lejna kako bi došao do pobede. Mislim da Immortls može igrati sjajno ove sezone, i postići ogroman uspeh , ali problem je u temperamentu samih igrača. Flame, Dardoch, pa čak i postoje priče da Kim “Olleh” Joo-sang može biti veoma toksičan u toku igre, što može dodatno naruštiti sinergiju između igrača, koja je od velike važnosti. Dardoch je proglašen prošle sezone kao najbolji rookie igrač, pored Vinsenta “Biofrost” Vanga, zbog čega se od njega mnogo očekuje u ovoj sezoni. Ukoliko se bude dobro uigrao sa Flameom, biće ovo dobra sezona, ali, ukoliko se bude ponašao kao prošle sezone, gde je umeo da odustane u toku meča, biće ovo teška sezona za ekipu Immortals.

Prognoza: Echo Fox 1:2 Immortals

Team Dignitas vs Phoenix1

Foto: Riot Games
Od Team Dignitas, ili bivšeg Apex Gaming-a, se mnogo očekuje. Oni su ekipa koja je možda i dobila u predsezoni, gde je dovela odlične igrače poput Lija “Chaser” Sang-hjuna i Kima “Ssumday” Čan-hoa koji sjajno funkcionišu kao duo top/jg. Upravo se od njih dvojica i najviše očekuje. SSumday je smatran jednim od najboljih top lejnera u Koreji, takođe poznat po igranju tenkova ali i po ubijanju protivnika, čak i kada nije u prednosti. Previše potencijala Team Dignitas ima u “snovbolovanju” top lejna, pa će se Chaser verovatno fokusirati na davanju prednosti Ssumdayu, koji to i te kako ume da iskoristi. Bendžamin “LOD” deMank igrao je dobro prošle sezone u timu EnVyUs, ali videćemo kako će se snaći sa Aleksom “Xpecial” Čuom, koji u poslednje vreme i ne igra baš najbolje. Chaser će biti ključan igrač. On će morati da pomaže drugim lejnovima, jer ako uzmemo u obzir invidiualnu veštinu igrača, oni nisu bolji od drugih, te će im biti potrebna pomoć.

Phoenix1 je savladao Echo Fox rezultatom 2:0. Rju “Ryu” Sang-vok je igrao dobro, ali je imao nekoliko nedopustivih grešaka, kao na primer kada je umro dva puta u roku od 20 sekundi, zbog svog teleporta ali i ne poštovanju protivnika. Mada, Rju je kasnio bio krucijalan timskim borbama, te je njegov start u ovoj sezoni dobro počeo. Videli smo šta Rami ”Inori” Čaragh ume kada mu dopustite da igra carry – assassin džanglere poput Rengara i Kha Zigsa, te će se ,verovatno, Team Dignitis fokusirati banovanju džangler-assassin heroja. Duel između Chasera i Inoria biće veoma uzbudljiv i krucijalan za meč.

Prognoza: Team Dignitas 2:1 Phoenix1

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: