LoL: Efekat prelaska na sistem sa 10 banova

Sa početkom LCK lige imali smo priliku da po prvi put vidimo kako novi sistem izgleda u takmičarskim League of Legends mečevima.

Izvor: Nikola Saviæ klan rur

Petak, 20.01.2017.

08:28

LoL: Efekat prelaska na sistem sa 10 banova
foto: Camille u dosadasnjem delu LCK sezone ima 90% ban rate

Krajem prošle godine najavljen nam je sistem 10 banova, koji je od ove sezone i zvanično ušao u upotrebu.

Nakon tri dana LCK lige već možemo videti pozitivan uticaj ovakve promene. Do sada smo mogli da vidimo 42 različita čempiona, što je daleko veća brojka od one na koju smo navikli. Čini se da je novi format sa 10 banova naterao igrače da prošire listu heroja sa kojima igraju, a i samu igru učinio daleko zanimljivijom za gledanje.

Neki od nesvakidašnjih pikova koje smo mogli da vidimo su: Kled na topu kojeg je igrao Jin-Air IKSSU, Sion kojeg je igrao BBQ Olivers Crazy, kao i Singed kojeg smo dva puta bili u prilici da vidimo. MVP Beyond je igrao Shyvanu u džungli, SSG Crown je igrao Corkija, koji je sve popularniji mid lejn pik u Koreji, a Faker je nosio partiju sa Katarinom protiv Jin-Air Green Wingsa.

Rengar, Camille, Maokai, Leblanc, Zyra i Ryze su powerpickovi koji su u dosadašnjih 10 mečeva imali 100% pick/ban rate, što znači da su u svakoj partiji bili ili banovani ili izabrani.

Najveći ban rate koji iznosi 90% imaju Camille i Leblanc. U jedine dve partije kada su izabrani, Samsung Galaxy Cuvee sa Camille i BBQ Olivers Tempt sa Leblanc, dobili su mečeve i bili glavne karike u pobedi svojih timova.

Sve u svemu, imali smo priliku da vidimo veliki broj različitih pikova i strategija. Ovo je otprilike vizija koju je Riot imao kada je odlučio da sprovede sistem sa 10 banova. Nadamo se da ćemo u ostatku LCK sezone, a i u mečevima drugih regija imati priliku da vidimo još veći broj iznenađenja.

Ali pitanje je, da li posle ADC Ziggsa i support Malzahara nešto još uvek može da nas iznenadi?

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: