MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

Izvor: Nikola Ranèiæ KLAN RUR

Nedelja, 05.11.2017.

02:53

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Još od prvog dana, još od prve mape ovo je bio njihov turnir. MVP Black osvaja BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom i to tek u finalu. Malo je i ružno da se kaže, ali da se nisu “izlglupirali” sa draftom u prvom meču finala, mogli su lagano da osvoje turnir bez izgubljene mape. Pogledajte i sami kako je izgledao taj draft.
Triple warrior, specialist i support heroj, bez assassina. Čak ni se ni među ovim warrior herojima ne nalazi npr. Sonya koja ume da napravi damage kao assassin. Šta je MVP Black pokušao sa ovim draftom nikom nije jasno, naročito ne na velikoj mapi kao što je Cursed Hollow. Fnatic nije dopustio MVP Blacku da uopšte napravi neku svoju igru sa ovim draftom. Odlično su koristili global heroje i odigrali ovu mapu kako treba. Pogledajte sjajan potez na kraju partije kada nisu dozvolili protivniku sa svoja dva global heroja da se hearthstonuju nazad i tako dobili potrebno vreme da završe već oslabljeni core. Nakon ovog teškog poraza MVP se konačno probudio. Infernal Shrines pobedili su na Fnaticov način. Sada su oni bili ti koji su draftovali global heroje. Fnatic izvlači Gul’dan pik, nešto što umeju da urade na ovoj mapi. Međutim, Ana i Rehgar nisu bili dovoljni da sačuvaju ozloglašenog Warlocka i Gul’dan doživljava istu sudbinu kao u WoW-u (Legion spoiler). Dive od Muradina, Greymana i damage Kharazima bili su previše za mekani tim Fnatica.

Meč na Battlefield of Eternity bio je u znaku resetovanja, bukvalno. Range assassin Reset igrao je Li-Ming i bio je potpuno nezaustavljiv. Jedan kill pretvarao je u minimum tri ili četiri. Fnatic nije stigao ni do 16 levela, za samo 15 minuta bilo je sve gotovo. Pogledajte samo jedan od bolnih trenutaka za Fnatic. U poslednjem meču Fnatic je rizikovao sa solo support Anom, što se ne viđa ni u Hero ligi. Inače Fnatic je jedini tim, ako ne računamo korejance, koji je igrao uopšte Anu na ovom turniru, i to najverovatnije samo iz razloga zato što nisu znali kako drugačije da je iskotriraju protiv MVP Blacka. Sve ili ništa spalo je na stari Stitchis + Medivh, Gorge/Portal kombo. Bilo je par uspešnih pokušaja i verovatno bi ovako nešto uspevalo protiv drugih timova, ali ne i protiv MVP Blacka. Konačni skor Fnatic 1, MVP Black 3!

Noblesse kao trener bio je onaj tajni začin koji je trebao MVP Blacku da se vrati na staru stazu. Nadamo se samo da neće započeti još jednu eru vladavine korejanaca na HotS sceni. Čekamo neki sledeći turnir i novu šansu da se EU i NA timovi pokažu u još boljem svetlu.

Inače mečevi polufinala završili su se brže nego što su i počeli. I MVP Black i Fnatic pobedili su svoje mečeve sa laganih 3-0. MVP je rasturio Expert, za koji je Top 4 i te kako veliki uspeh. Ono što nismo očekivali je onako dominantna partija Fnatic protiv Ballistixa. Repriza prošlogodišnjeg finala izgledala je više na lagano zagrevanje pred veliko finale. Fnatic je čak uspeo da postavi rekord na ovom turniru, pobedivši Ballistix u poslednjem meču za samo 10:40.

Očekuje nas pauza do kraja ove godine što se HGC lige tiče. Druga sezona počinje 26. januara 2018 godine i možda ćemo konačno videti ovaj trofej u rukama nekog od EU timova.
Sportiski pozdrav!

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: