Esports B92.net

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

Nikola Rančić KLAN RUR
Podeli

Još od prvog dana, još od prve mape ovo je bio njihov turnir. MVP Black osvaja BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom i to tek u finalu. Malo je i ružno da se kaže, ali da se nisu “izlglupirali” sa draftom u prvom meču finala, mogli su lagano da osvoje turnir bez izgubljene mape. Pogledajte i sami kako je izgledao taj draft.

Triple warrior, specialist i support heroj, bez assassina. Čak ni se ni među ovim warrior herojima ne nalazi npr. Sonya koja ume da napravi damage kao assassin. Šta je MVP Black pokušao sa ovim draftom nikom nije jasno, naročito ne na velikoj mapi kao što je Cursed Hollow. Fnatic nije dopustio MVP Blacku da uopšte napravi neku svoju igru sa ovim draftom. Odlično su koristili global heroje i odigrali ovu mapu kako treba. Pogledajte sjajan potez na kraju partije kada nisu dozvolili protivniku sa svoja dva global heroja da se hearthstonuju nazad i tako dobili potrebno vreme da završe već oslabljeni core.

Nakon ovog teškog poraza MVP se konačno probudio. Infernal Shrines pobedili su na Fnaticov način. Sada su oni bili ti koji su draftovali global heroje. Fnatic izvlači Gul’dan pik, nešto što umeju da urade na ovoj mapi. Međutim, Ana i Rehgar nisu bili dovoljni da sačuvaju ozloglašenog Warlocka i Gul’dan doživljava istu sudbinu kao u WoW-u (Legion spoiler). Dive od Muradina, Greymana i damage Kharazima bili su previše za mekani tim Fnatica.

Meč na Battlefield of Eternity bio je u znaku resetovanja, bukvalno. Range assassin Reset igrao je Li-Ming i bio je potpuno nezaustavljiv. Jedan kill pretvarao je u minimum tri ili četiri. Fnatic nije stigao ni do 16 levela, za samo 15 minuta bilo je sve gotovo. Pogledajte samo jedan od bolnih trenutaka za Fnatic.

U poslednjem meču Fnatic je rizikovao sa solo support Anom, što se ne viđa ni u Hero ligi. Inače Fnatic je jedini tim, ako ne računamo korejance, koji je igrao uopšte Anu na ovom turniru, i to najverovatnije samo iz razloga zato što nisu znali kako drugačije da je iskotriraju protiv MVP Blacka. Sve ili ništa spalo je na stari Stitchis + Medivh, Gorge/Portal kombo. Bilo je par uspešnih pokušaja i verovatno bi ovako nešto uspevalo protiv drugih timova, ali ne i protiv MVP Blacka. Konačni skor Fnatic 1, MVP Black 3!

Noblesse kao trener bio je onaj tajni začin koji je trebao MVP Blacku da se vrati na staru stazu. Nadamo se samo da neće započeti još jednu eru vladavine korejanaca na HotS sceni. Čekamo neki sledeći turnir i novu šansu da se EU i NA timovi pokažu u još boljem svetlu.

Inače mečevi polufinala završili su se brže nego što su i počeli. I MVP Black i Fnatic pobedili su svoje mečeve sa laganih 3-0. MVP je rasturio Expert, za koji je Top 4 i te kako veliki uspeh. Ono što nismo očekivali je onako dominantna partija Fnatic protiv Ballistixa. Repriza prošlogodišnjeg finala izgledala je više na lagano zagrevanje pred veliko finale. Fnatic je čak uspeo da postavi rekord na ovom turniru, pobedivši Ballistix u poslednjem meču za samo 10:40.

Očekuje nas pauza do kraja ove godine što se HGC lige tiče. Druga sezona počinje 26. januara 2018 godine i možda ćemo konačno videti ovaj trofej u rukama nekog od EU timova.

Sportiski pozdrav!

Izvor: Klan RUR

HotS

Klan RUR Heroes of the Storm turnir na Games.con festivalu!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0

HGC Finals: Fnatic uz malo muke ipak prolazi dalje

Ponovo manji regioni nisu uspeli da se suprotstave velikim timova. Fnatic i Team Freedom priključuju se MVP Blacku i Tempo Stromu u Top 8 najboljih timova koji će se boriti na BlizzConu za neverovatni nagradni fond od milion dolara.

Fnatic koji je možda imao i najlakšu grupu, ipak se malo više namučio nego što je to očekivano. Prvi meč protiv Dark Sided pobedili su bez poteškoća. Međutim u Winner bracketu protiv drugog NA predstavnika na HGC Finlas malo su se više namučili. Rezultat 2-1 svakako nije nešto što smo očekivali od Fnatica koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje BlizzCona. Ipak je Team Freedom noviji tim na sceni bez preteranog iskustva na ovakvim događajima (Westen Clash je prvi turnir gde su nastupali u LAN varijanti), pa samim tim nije trebao da predstavlja problem za Fnatic.

Fnatic se nije obazirao toliko na novu metu. Nastavili su sa svojom prepoznatljivom igrom sa dobrom upotrebom global heroja, pa smo tako mogli da gledamo Quackniixa u ulozi Falstada više puta, kao i SmX na Brightwingu. Možda će ipak morati malo bolje da prostudiraju ostale timove i neke nove taktike za Top 8, jer u Anaheimu nema mesta za grešku. Pogledajte poslednji team fight na Infernal Shrines koji je doneo Fnaticu prolaz dalje:

HotS subota 28.10. 17:39 Komentara: 0

HGC Finals: Tempo Storm tajnim oružijem do BlizzCona

Manji regioni prvog dana ostaju u senci velikih timova. MVP Black očekivano prolazi dalje bez ikakvog napora, sa skorom 4-0. Ipak, pravi MVP prvog dana iz grupe A definitivno je Tempo Storm. Kažu: “Po jutru se dan poznaje”. Ako ćemo suditi BlizzCon po grupi A, čeka nas neverovatno uzbuđenje do kraja HGC lige.

HotS petak 27.10. 14:58 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu