Esports B92.net

HGC Finals: Kina bez predstavnika na BlizzConu

Završeni su i poslednji mečevi grupne faze. Među 8 najboljih ekipe nema nijednog tima sa kineskog ili nekog manjeg regiona. Grupu D obeležile su dominantne partije Ballistixa i sjajna igra Team Experta.

Podeli

Zanimljivo da su svi mečevi grupe D završeni sa rezultatom 2-0, što najbolje oslikava koje su stvarno ekipe trebale da prođu dalje. Znali smo da će Ballistix sigurno proći dalje, ostalo je još da se vidi da li će SPT uspeti da se suprotstavi Expertu. Problemi sa vizom, sa kojima se susreću kineski timovi, i ovog puta uzeli su maha. Po ko zna koji put neki tim iz Kine dolazi na BlizzCon u oslabljenom sastavu. Sigurni smo da je SPT mogao mnogo više da pokaže da je došao u punom sastavu. Čak šta više, SPT je pokazao bolju igru protiv Ballistixa nego protiv Exeprta, ali jednostavno nije bilo dovoljno.

Ballistix se vraća na BlizzCon da odbrani titulu od prošle godine. Iako su dosta promenili roster od prošlog puta, bez ključnih igrača i velikog vođe Noblessa, koji je sada trener MVP Blacka, pokazali su da su i dalje tim kojeg se treba plašiti. SCsC bio je i sinoć nezaustavljiv sa svojim range assassinima, naročito kada je igrao Vallu. Sa dve čiste pobede prolaze bez poteškoća grupu sa prve pozicije. Statistika sa drugog meča protiv Experta i dominacija sCsC-a.

Team Expert još jednom je pokazao zašto su upravo oni treći tim sa EU regiona koji je uspeo da se nađe među Top 8. Ponovo igraju svoju “ludu” igru koju kreira Adrd, koja očigledno predstavlja veliki problem za slabije timove. Bootcamp u Koreji mnogo je pomagao ovom timu da stasa u pravu ekipu. Iako su loše počeli veče porazom od Ballistixa, koji je nekako bio i očekivan, ostatak mečeva bukvalno su pregazili svoje protivnike. Neki mečevi bili su kao lagani trening za Expert. Nic nakon sinoćnih partija polako zauzima poziciju jednog od najboljih assassina sa EU regiona. Sjajne partiju na Genjiu, Tychusu i Li-Ming donele su pobede Expertu u ključnim trenucima. Pogledajte quad-kill koji je napravio na Braxis Hooldoutu:

Sada sledi kratka pauza od nekoliko, a onda ono što smo svi čekali – BlizzCon i borba za nagradu od milion dolara. Izvor: Klan RUR

Prati B92 na Viberu

HotS

Klan RUR Heroes of the Storm turnir na Games.con festivalu!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0

HGC Finals: Fnatic uz malo muke ipak prolazi dalje

Ponovo manji regioni nisu uspeli da se suprotstave velikim timova. Fnatic i Team Freedom priključuju se MVP Blacku i Tempo Stromu u Top 8 najboljih timova koji će se boriti na BlizzConu za neverovatni nagradni fond od milion dolara.

Fnatic koji je možda imao i najlakšu grupu, ipak se malo više namučio nego što je to očekivano. Prvi meč protiv Dark Sided pobedili su bez poteškoća. Međutim u Winner bracketu protiv drugog NA predstavnika na HGC Finlas malo su se više namučili. Rezultat 2-1 svakako nije nešto što smo očekivali od Fnatica koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje BlizzCona. Ipak je Team Freedom noviji tim na sceni bez preteranog iskustva na ovakvim događajima (Westen Clash je prvi turnir gde su nastupali u LAN varijanti), pa samim tim nije trebao da predstavlja problem za Fnatic.

Fnatic se nije obazirao toliko na novu metu. Nastavili su sa svojom prepoznatljivom igrom sa dobrom upotrebom global heroja, pa smo tako mogli da gledamo Quackniixa u ulozi Falstada više puta, kao i SmX na Brightwingu. Možda će ipak morati malo bolje da prostudiraju ostale timove i neke nove taktike za Top 8, jer u Anaheimu nema mesta za grešku. Pogledajte poslednji team fight na Infernal Shrines koji je doneo Fnaticu prolaz dalje:

HotS subota 28.10. 17:39 Komentara: 0

HGC Finals: Tempo Storm tajnim oružijem do BlizzCona

Manji regioni prvog dana ostaju u senci velikih timova. MVP Black očekivano prolazi dalje bez ikakvog napora, sa skorom 4-0. Ipak, pravi MVP prvog dana iz grupe A definitivno je Tempo Storm. Kažu: “Po jutru se dan poznaje”. Ako ćemo suditi BlizzCon po grupi A, čeka nas neverovatno uzbuđenje do kraja HGC lige.

HotS petak 27.10. 14:58 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu