HGC Finals: Dignitas i Roll20 preživeli grupu smrti

Grupa C ili grupa smrti kako je mnogi zovu sinoć je bila najuzbudljivija do sada. EU i NA region izlaze kao pobednici ispred Koreje. RED Canids se našao u pogrešno vreme na pogrešnom mestu.

Izvor: Nikola Ranèiæ KLAN RUR

Nedelja, 29.10.2017.

17:34

HGC Finals: Dignitas i Roll20 preživeli grupu smrti

Team Dignitas opravdao je ulogu favorita prolaskom dalje kao prvoplasirana ekipa iz grupe C. Međutim nije samo uloga favorita opravdana, već i novi nadimak koji su dobili nakom Mid-Season Brawla – “Koreja killers”. Podsećamo vas da je upravo Dignitas bio taj tim koji je izbacio veliki MVP Black i moćni L5 na istom turniru. Juče je pao i Tempest, čime je zaokružena priča u borbi protiv tri najbolje plasirane ekipe iz Koreje.

Iako su počeli malo lošije prvi meč i izgubili prvu mapu protiv Tempest, preokreću rezultat potpuno u svoju korist i win streakom od 4-0 prolaze dalje. Ta prva partija koju su izgubili na Infernal Shrines bila je najuzbudljivija. Tempestov core ostao je na 55%. Dignitas gubi borbu za Arcane Punishera, koji je najsnažniji od sva tri Punishera, i to sa sve levelom zaostatka. Svesni da Tempest kreće na već oslabljeni Keep sa tier 20 talentima, Dignitas ima samo jednu opciju – pokušaj backdoora sa Morales i Medivachom. Tempest svestan situacije odgovara savršeno na taktiku Dignitasa. Sve vreme čak tri heroja konstantno bacaju hearthstone i prekidaju povlačenje na pola u slučaju da se Dignitas ipak odluči za backdoor. Medivac ipak nije iskorišćen i Tempest lagano privodi meč kraju. Pogledaj ovaj neizvestan momenat: Roll20 pokazao je još jednom zašto više ne treba potcenjivati NA region. Nakon prva tri dana od 6 plasiranih timova u Top 8, čak 3 su sa NA regiona. Timovi sa one strane Atlantika poznati su po taktikama i mapama na koje ostali regioni nisu baš navikli. Od svega viđenog, za sada Roll20 ubedljivo ima najveći hero pull, pa smo tako mogli sinoć da vidimo neke od heroja koji nisu viđeni na pro sceni jako dugo. Najveće iznenađenje među njima bila je definitivno Li Li, a u istoj partiji našla se i Zarya. Takođe mogli smo da vidimo i Sgt. Hammera u jednoj od partija protiv Dignitasa. Warhead Junction bio je još jednom neshvatljiv za ne NA tim. Neverovatnom koordinacijom i sjajnom kontrolom mape preko bossova i nukova Roll20 je počistio Tempest za nekih 11 minuta. Pogledajte kako je to izgledalo sa sve Li Li i Zaryom u istoj partiji:

https://www.twitch.tv/videos/185941487?t=28m30s

RED Canids ovog puta može da se kaže da nije imao sreću. Tim iz Brazila za razliku od ostalih turnira igrao je najbolje do sada. Uspeli su čak da uzmu prvu mapu protiv Roll20 na Sky Temple. Ipak u grupi smrti nisu imali gotovo nikakve šanse i četvrto mesto bio je realan ishod za ovaj tim.

Večeras se igraju poslednji mečevi grupne faze. U grupi D sastaju se SPT vs Soul Torturers, odnosno Ballistix vs Team Expert. Mečevi počinju nešto ranije, tačnije od 19h po našem vremena, a kao i uvek pratimo ih na https://www.twitch.tv/blizzheroes

Izvor: Klan RUR

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: