Esports B92.net

HotS: Ana Spotlight!

Dok nestrpljivo očekujemo da večeras (ponedeljak) stigne Ana na PTR server, Blizzard nam je kao po običaju pripremio spotlight video gde možemo bliže da se upoznamo sa novim herojem koji nam stiže u Nexus, prvi od dva najavljena nova Overwatch heroja.

nikola savić klan rur
Podeli

Kao što smo i očekivali, Ana je skillshot support heroj koja se odlikuje snažnim support i heal osobinama, ali koje zahtevaju dobro pozicioniranje, preciznost i pre svega koordinaciju između Ane i ostalih igrača kako bi se izvukao maksimum iz svih abilitija.

Njene prednosti su dakle jako lečenje i veliki domet, ali i zanimljiva mogućnost da negira lečenje protivničkim herojima, što unosi jednu potpuno novu dimenziju strategije u meti, i verujemo da će Ana da unese dosta svežine na profesionalnoj sceni.

Njene mane su izostanak bilo kakve mobilnosti, mali Health i to što za razliku od većine ostalih healera, ne može sebe da leči.

Anin Trait je Shrike, pasivna osobina koja svakom Aninom osnovnom napadu (AA) daje otrovni DOT (Damage over Time) efekat koji može da se stakuje i sa svakim stakom količina štete koju nanosi se povećava, nešto vrlo slično kao što već imamo kod Lunare.

Anino Q je Healing Dart. Kao što i samo ime kaže, to je strelica koja leči vaše saigrače (pojedinačne mete). Leči poprilično puno i ima veoma mali Cooldown, ali je caka u tome što je u pitanju skillshot, dakle morate da naciljate i pogodite vašeg saigrača, inače ste protraćili njen efekat. Olakšavajuća okolnost je to što prolazi kroz sve minione i protivničke heroje, tako da je jedino bitno da dobro naciljate željenog saigrača i da se on naravno ne mrda u tom trenutku (baš kao kad nam u stvarnom životu daju injekcije).

Biotic Grenade je njeno W. Ova granata ima AoE (Area of Effect) i svi saigrači koje pogodite u polju gde bacite granatu bivaju lečeni i dobijaju na kratko 25% bonus na sve lečenje. Sa druge strane, svi protivnički heroji koje pogodite primaju Damage i negira im sve sve lečenje u tom periodu, što može biti neverovatno korisna osobina, da u pravim trenucima osigura takedown protivničkih heroja.

Na kraju, Anino E je Sleep Dart. Ovo je takođe skillshot i kada pogodi protivničkog heroja stavi ga u stanje spavanja na određeno vreme. Za razliku od ostalih CC efekata, ukoliko u bilo kom trenutku uspavani heroji prime Damage, momentalno se bude.

Anin prvi Heroic (R) je veoma interesantan i zove se Nano Boost. Kada ga odigrate na saigrača, taj heroj dobije veliki Spell Damage bonus, dobije rapidnu mana generaciju i smanjen Cooldown na abilitijima. Kao što i možete da zaključite, ovo najbolje radi u kombinaciji sa jakim Mage herojima kao što su Jaina ili Li Ming.

Drugi Heoric je Eye of Horus, koji je dobra opcija ukoliko u vašem timu nemate adekvatan izbor za Nano Boost. Ana zauzme poziciju (snajpersko gnezdo) i ispaljuje nekoliko hitaca po celoj mapi koji ili značajno leče ukoliko pogode prijateljske heroje, ili nanose veliki damage ukoliko pogode protivnike.

Naravno, ovo je tek prvi pogled na Anu, tek treba da (verovatno već večeras) izađe i zvanična lista svih Talenata, i tada ćemo imati mnogo jasniju sliku o njenoj ulozi, ali sasvim sigurno unosi dosta toga zanimljivog. Iz videa vidimo da na Level 1 ima 3 Quest talenta što nam se sviđa jer omogućuje raznolike stilove i prilagođavanje partiji, kompozicijama timova i mapi.

Možda dual support meta se vraća? Ko zna.

Kakvi su vaši utisci? Pogledajte spotlight video:

Prati B92 na Viberu

HotS

Klan RUR Heroes of the Storm turnir na Games.con festivalu!

Veliko nam je zadovoljstvo što možemo da najavimo još jedan u nizu Heroes of the Storm turnira na našim područijima. Nakon uspešnog prošlogodišnjeg turnira na Games.con-u, koji je ujedno bio prvi turnir u Srbiji u ovoj popularnoj Blizzardovoj MOBA igri, vraćamo se na mesto zločina!

HotS petak 17.11. 18:33 Komentara: 0

MVP Black osvojio BlizzCon sa samo jednom izgubljenom mapom!

Konačno je tu! Više puta im je izmakao, ali ne i ove godine. MVP Black napokon je osvojio BlizzCon! Nažalost, Fnatic drugi put zaredom završava BlizzCon na drugoj poziciji. MVP Black ujedno je postao i prvi šampion HGC lige, koja se pokazala kao jedna od najboljih stvari koju je Blizzard uradio u 2017 godini kada je Heroes eSports u pitanju.

HotS nedelja 5.11. 02:53 Komentara: 0

HGC Finals: EU vs KR polufinale - NA nije napravio čudo

U neku ruku smo i očekivali EU vs KR završnicu, ali malo ko je očekivao da baš ova dva EU tima budu u Top 4. Expert je sinoć napravio najveće iznenađenje pobedivši Team Dignitas. NA timovi bili su na pragu istorijskog uspeha, ali na kraju su bolji timovi preovladali.

HotS subota 4.11. 15:55 Komentara: 0

HGC Finals Top 8: Ko osvaja BlizzCon?

Ostalo je nešto malo manje od 24 sata do početka najbitnijeg događaja za sve Blizzard fanove. Nakon grupne faze, od šeasnest timova ostalo je samo osam, Četiri duela, a samo jedna šansa. Nema mesta za greške. Nema mesta za slabe.

HotS četvrtak 2.11. 21:08 Komentara: 0

HGC Finals: Fnatic uz malo muke ipak prolazi dalje

Ponovo manji regioni nisu uspeli da se suprotstave velikim timova. Fnatic i Team Freedom priključuju se MVP Blacku i Tempo Stromu u Top 8 najboljih timova koji će se boriti na BlizzConu za neverovatni nagradni fond od milion dolara.

Fnatic koji je možda imao i najlakšu grupu, ipak se malo više namučio nego što je to očekivano. Prvi meč protiv Dark Sided pobedili su bez poteškoća. Međutim u Winner bracketu protiv drugog NA predstavnika na HGC Finlas malo su se više namučili. Rezultat 2-1 svakako nije nešto što smo očekivali od Fnatica koji je jedan od glavnih favorita za osvajanje BlizzCona. Ipak je Team Freedom noviji tim na sceni bez preteranog iskustva na ovakvim događajima (Westen Clash je prvi turnir gde su nastupali u LAN varijanti), pa samim tim nije trebao da predstavlja problem za Fnatic.

Fnatic se nije obazirao toliko na novu metu. Nastavili su sa svojom prepoznatljivom igrom sa dobrom upotrebom global heroja, pa smo tako mogli da gledamo Quackniixa u ulozi Falstada više puta, kao i SmX na Brightwingu. Možda će ipak morati malo bolje da prostudiraju ostale timove i neke nove taktike za Top 8, jer u Anaheimu nema mesta za grešku. Pogledajte poslednji team fight na Infernal Shrines koji je doneo Fnaticu prolaz dalje:

HotS subota 28.10. 17:39 Komentara: 0

HGC Finals: Tempo Storm tajnim oružijem do BlizzCona

Manji regioni prvog dana ostaju u senci velikih timova. MVP Black očekivano prolazi dalje bez ikakvog napora, sa skorom 4-0. Ipak, pravi MVP prvog dana iz grupe A definitivno je Tempo Storm. Kažu: “Po jutru se dan poznaje”. Ako ćemo suditi BlizzCon po grupi A, čeka nas neverovatno uzbuđenje do kraja HGC lige.

HotS petak 27.10. 14:58 Komentara: 0
strana 1 od 10 idi na stranu